Home / SVET / Smrteľný vírus si v Indii vyžiadal niekoľko životov, vakcína proti nemu neexistuje

Smrteľný vírus si v Indii vyžiadal niekoľko životov, vakcína proti nemu neexistuje

NAÍ DILLÍ 21. mája (WebNoviny.sk) – Na juhu Indie zabil smrtiaci vírus nipah najmenej troch ľudí. V pondelok o tom informovali tamojšie úrady s tým, že do oblasti vyslali zdravotnícke tímy. Reagovali tak na správy, podľa ktorých tam zomrelo aj ďalších šesť ľudí, pričom hlásia aj nakazených. Ministerka zdravotníctva štátu Kérala uviedla, že tri obete boli členmi jednej rodiny.

Proti vírusu nipah, ktorý môže spôsobiť horúčky, kŕče a zvracanie, neexistuje vakcína, a preto dosahuje úmrtnosť až 75 percent. Jediný spôsob, ako sa porátať s vírusom, je poskytnúť pacientom podpornú liečbu.

Odporúčame:
V Kongu bola potvrdená nákaza ebolou, do krajiny dorazila prvá dávka vakcíny

Indické médiá uvádzajú, že v uplynulých dňoch zomrelo v dôsledku horúčky ďalších päť osôb. Medzi nimi je aj zdravotná sestra, ktorá sa starala o nakazených pacientov. Zdravotníci však tieto informácie zatiaľ nepotvrdili. Kompetentní monitorujú ďalších osem osôb, ktoré majú príznaky nakazenia. Ľudia, ktorí prišli do styku s nakazenými, sú izolovaní.

Vírus nipah po prvý raz identifikovali v 90. rokoch minulého storočia po tom, ako sa začal šíriť v Malajzii. Rozširujú ho kalone, ošípané a infikovať sa môžu aj ľudia medzi sebou.

Viac k témam: India, nipah, smrť, vírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Smrteľný vírus si v Indii vyžiadal niekoľko životov, vakcína proti nemu neexistuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina už môže využívať západné zbrane pri útokoch na ruské územie, tvrdí lotyšská ministerka

Niektoré krajiny poskytli Ukrajine zbrane bez podmienok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *