Home / šport / Tenis / Kližan začal víťazne kvalifikáciu Roland Garros, v trojsetovej bitke zdolal Nagala

Kližan začal víťazne kvalifikáciu Roland Garros, v trojsetovej bitke zdolal Nagala

PARÍŽ 21. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan zvíťazil za 121 minút 4:6, 6:4, 6:1 nad Indom Sumitom Nagalom v pondelňajšom stretnutí 1. kola kvalifikácie dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (27. mája – 10. júna).

Nagal bol najvyššie 213. na svete

Pre aktuálne 117. hráča poradia ATP Kližana to bol premiérový vzájomný duel s 20-ročným 223. mužom singlového renkingu Nagalom, ktorý dosiaľ najvyššie figuroval na 213. priečke. Kližan bude v 2. kole kvalifikácie hrať s 18-ročným Srbom Miomirom Kecmanovičom, ktorý zdolal Maďara Attilu Balázsa 6:2, 3:6, 6:3.

Odporúčame:
Nadal opäť predbehol Federera a vedie svetový rebríček

Dvadsaťosemročný ľavoruký Petržalčan Kližan na úvodnú stratu svojho podania za stavu 1:1 v prvom dejstve reagoval rebrejkom a dorovnal na 2:2. Ind však prelomil Slovákovo podanie aj druhýkrát a doviedol set pri prvom setbale do úspešného konca (6:4).

Vlani v Paríži vypadol v 2. kole

V druhom sete neuhral Kližan svoje podanie za stavu 1:1, následne si obaja súperi držali servis až do stavu 4:3 pre Nagala, keď Kližan troma získanými hrami v sérii otočil stav a zvíťazil v druhom sete 6:4. Rozhodujúce dejstvo bolo v réžii slovenského hráča, ktorý nedal svojmu súperovi šancu a zvíťazil v ňom hladko 6:1.

Kližan bol osemfinalista newyorských US Open 2012. Vo francúzskej metropole, kde v sezóne 2006 dobyl trofej medzi juniormi, bol najďalej v 3. kole v roku 2014. Vlani vypadol v 2. kole, keď podľahol favorizovanému Britovi Andymu Murraymu 7:6 (3), 2:6, 2:6, 6:7 (3).

Roland Garros – 1. kolo kvalifikácie

Martin Kližan (SR-10) – Sumit Nagal (Ind.) 4:6, 6:4, 6:1 za 121 minút

Viac k témam: Martin Kližan, Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Kližan začal víťazne kvalifikáciu Roland Garros, v trojsetovej bitke zdolal Nagala © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *