Home / šport / Hokej / Video: Tampa vyhrala vo Washingtone a vyrovnala stav finále Východnej konferencie NHL na 2:2

Video: Tampa vyhrala vo Washingtone a vyrovnala stav finále Východnej konferencie NHL na 2:2

aktualizované 18. mája 8:22

TAMPA 18. mája (WebNoviny.sk) – Hokejisti Tampy Bay zvíťazili nad domácim Washingtonom 4:2 aj vo štvrtkovom štvrtom stretnutí finále play-off Východnej konferencie NHL. Stav série vyrovnali na 2:2. Lightning rozhodli o víťazstve rovnakým pomerom ako v treťom zápase dvoma zásahmi v tretej tretine.

„Znovu sme prehrali bitku a premárnili sme príležitosť. Žiaľ, tak to je a už s tým nič nespravíme. Musíme sa pozerať vpred. Už počas základnej časti sme sa nachádzali v rôznych situáciách a preniesli sa cez ne,“ skonštatoval podľa nhl.com kapitán Capitals Alexander Ovečkin.

Víťazný gól strelil Killorn

Washington síce otvoril skóre v 5. min zásahom Dmitrija Orlova, ale už o 70 sekúnd vyrovnal Brayden Point a o necelé tri minúty skóroval v presilovej hre kapitán Tampy Steven Stamkos. Dvadsaťosemročný kanadský center bodoval už v siedmom zápase po sebe, má bilanciu šesť gólov a štyri asistencie.

Odporúčame:
Video: „Blesky“ zvíťazili vo Washingtone a znížili stav série vo finále Východnej konferencie

V druhej časti hry vyrovnal Jevgenij Kuznecov, ktorý je ešte úspešnejší ako Stamkos, takisto bodoval v ostatných siedmich zápasoch, ale nazbieral v nich až 12 bodov (5+7). Triumf Tampy stanovil v 52. min Alexander Killorn. Dve sekundy pred záverečnou sirénou potvrdil víťazstvo gólom do prázdnej bránky 20-ročný útočník Anthony Cirelli.

Séria sa sťahuje do Tampy

Brankár víťazného tímu Andrej Vasilevskij zastavil 36 z 38 striel hráčov súpera, jeho náprotivok Braden Holtby zneškodnil 16 z 19 streleckých pokusov hostí.

„Vasy nás znovu podržal. Je jeden z najlepších brankárov na svete, ak nie úplne najlepší. Počas celej sezóny nám dal šancu uspieť, aj keď sme nedokázali hrať tak, ako by sme chceli. Dnes to znovu potvrdil,“ chválil ruského gólmana Stamkos.

Séria sa za vyrovnaného stavu sťahuje do Tampy, piaty súboj je na programe v sobotu.

Play-off NHL 2017/2018 – 3. kolo

finále konferencie

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington – Tampa Bay 2:4 (1:2, 1:0, 0:2) – stav série: 2:2
Góly: 5. Orlov (Oshie, Niskanen), 26. Kuznecov (Ovečkin) – 6. B. Point (Gourde, T. Johnson), 9. Stamkos (B. Point, J. T. Miller), 52. Killorn (Palát, Sergačov), 60. Cirelli

Viac k témam: hokej, NHL, play-off NHL, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tampa vyhrala vo Washingtone a vyrovnala stav finále Východnej konferencie NHL na 2:2 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Káder slovenskej reprezentácie opúšťa brankár a traja útočníci. Tím trápi najmä zdravotný stav Hrivíka

S tímom v príprave na májové majstrovstvá sveta v Česku nepokračuje brankár Dávid Hrenák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *