Home / SVET / Poľsko vyhostí ruskú občianku za účasť na informačnej vojne a podnecovanie nenávisti k Ukrajine

Poľsko vyhostí ruskú občianku za účasť na informačnej vojne a podnecovanie nenávisti k Ukrajine

VARŠAVA 17. mája (WebNoviny.sk) – Poľské úrady chystajú vyhostenie ruskej občianky a ďalším štyrom Rusom zakázali na päť rokov vstup do krajiny na základe obvinení, že sa podieľali na „informačnej vojne“ s cieľom vyvolať nepriateľstvo medzi Poliakmi a Ukrajincami.

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť vo štvrtok informovala, že zadržala ruskú občianku Jekaterinu C. a vyhostí ju z krajiny. Jekaterinu C., ktorá bola v Poľsku od roku 2013, a štyroch ďalších Rusov agentúra obvinila z „hybridných“ aktivít. Týmto termínom sa označuje nevojenská, ale podvratná taktika, pričom sa predpokladá, že Rusko ju používa na podporovanie svojich záujmov.

Odporúčame:
USA odmietajú plynovod Nord Stream 2 z bezpečnostných dôvodov a hrozia sankciami

Hovorca poľskej Agentúry pre vnútornú bezpečnosť Stanislaw Zaryn uviedol, že snahou poľských úradov je „neutralizovať aktivity dvoch sietí zapojených do ruskej hybridnej a informačnej vojny“ proti Poľsku.

Podľa agentúry obvinení Rusi propagovali takú interpretáciu histórie, ktorá by vyvolala nenávisť medzi Ukrajincami a Poliakmi. Zaryn dodal, že vyšetrovanie sa týka aj poľských občanov, ktorí spolupracovali s Rusmi a boli financovaní, aby podnikali konkrétne akcie „proti Poľsku a v záujme Ruska“.

Viac k témam: informačná vojna, Poľsko, propaganda, Rusko, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľsko vyhostí ruskú občianku za účasť na informačnej vojne a podnecovanie nenávisti k Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (3. máj 2024): Výročie úmrtia M. R. Štefánika v Prezidentskom paláci, prvá tohtoročná cesta vlakom do Splitu aj boj za zachovanie RTVS

Piatok očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *