Home / šport / Hokej / MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Švédsko – Lotyšsko

MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Švédsko – Lotyšsko

KODAŇ 17. mája (WebNoviny.sk) – Lotyšskí hokejisti sa budú vo štvrťfinále na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku prekvapiť dosiaľ suverénnych Švédov. Víťaz tohto súboji v semifinále nastúpi proti lepšiemu z dvojice USA – Česko.

Dosiaľ nekompromisní Švédi prešli A-skupinou ako nôž maslom – v siedmych zápasoch nastrieľali 31 gólov a inkasovali iba 9-krát. O jediný bod ich pripravili slovenskí hokejisti (3:4 po predĺžení). V ostatných zápasoch v „áčku“ nenašli premožiteľa (Bielorusko – 5:0, Česko – 3:2, Francúzsko – 4:0, Rakúsko – 7:0, Švajčiarsko – 5:3, Rusko – 3:1).

Odporúčame:
MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): USA – Česko

Lotyši cez B-skupinu len tesne prenikli medzi najlepšiu osmičku, keď v priamom súboji o postup zdolali domácich Dánov (1:0). Okrem nevydareného zápasu s Fínskom (1:8) vzdorovali aj favorizovaným tímom – Kanada nad nimi zvíťazila 2:1 po predĺžení, proti hráčom USA takisto padli až v predĺžení (2:3). V ostatných súbojoch v „béčku“ nezaváhali (Nórsko – 3:2 po predĺžení , Kórejská republika – 5:0, Nemecko – 3:1).

„Švédsko je klasická hokejová krajina, má výborných hráčov. Ale je to iba jedne zápas, vtedy sa mažú rozdiely. Odpočinieme si a dobre sa na nich pripravíme,“ povedal podľa hokej.cz lotyšský brankár Elvis Merzlikins.

MS v hokeji 2018 – štvrťfinále

Kodaň (Royal Arena)

Švédsko – Lotyšsko

hrá sa od 20.15

Góly:

Vylúčenia:

strely na bránu: 0:0, vylúčenia: 0:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia:

Zostavy:
Švédsko:
Lotyšsko:

Viac k témam: hokej, lotyšská hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, švédska hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Švédsko – Lotyšsko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

MS v hokeji 2024: Výsledky – piatok 17. máj (video+foto)

Výsledky piatkových zápasov na MS v hokeji 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *