Home / šport / Hokej / MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): USA – Česko

MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): USA – Česko

HERNING 17. mája (WebNoviny.sk) – Českí hokejisti vo štvrťfinále 82. majstrovstiev sveta v Dánsku hrajú proti Američanom.

„Prial som si práve Američanov. Vo štvrťfinále sme ich skoro vždy zdolali. V minulosti na MS chodili skôr na výlet. Nechcem ich podceniť, ale je to súper, ktorého som si prial,“ poznamenal asistent trénera českého tímu Jaroslav Špaček.

Nekompromisný bek Radko Gudas pozná väčšinu súperovho kádra. „Nastupujem proti nim v NHL. Na veľkom ihrisku som Američanov zatiaľ hrať nevidel, možno by to pre nás mohlo byť plus. Súpera musíme prinútiť hrať náš štýl,“ myslí si Gudas.

Na duel sa teší aj americký obranca Charlie McAvoy, aktuálne najproduktívnejší bek šampionátu. Nastúpi totiž proti klubovým spoluhráčom z Bostonu Davidom Pastrňákovi a Krejčímu. „Sú to skvelí hokejisti. Viem veľmi dobre, čo dokážu. Musíme ich pokryť a zamedziť, aby sa dostávali do šancí. Nebude to však jednoduché,“ myslí si McAvoy.

Česi skončili v kodanskej A-skupine na treťom mieste. Na úvod otočili zápas proti Slovensku (3:2 po predĺžení), následne podľahli Švédsku (2:3), ale potom už nezavávahali ani v jednom súboji, keď postupne zdolali (Švajčiarsko – 5:4 po sam. nájazdoch, Rusko – 4:3 po predĺžení, Bielorusko – 3:0, Francúzsko – 6:0, Rakúsko – (4:3).

Američania v B-skupine prehrali iba posledný súboj o prvenstvo s Fínskom (2:6) a preto skončili na druhej priečke. V ostatných zápasoch sa tešili z víťazstiev (Kanada – 5:4 po sam. nájazdoch, Dánsko – 4:0, Nemecko – 3:0, Lotyšsko – 3:2 po predĺžení, Nórsko – 9:3).

MS v hokeji 2018 – štvrťfinále

Herning (Jyske Bank Boxen)

USA – Česko

hrá sa od 16.15

Góly:

Vylúčenia:

strely na bránu: 0:0, vylúčenia: 0:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia:

Zostavy:
USA:
Česko:

Viac k témam: americká hokejová reprezentácia, česká hokejová reprezentácia, hokej, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018
Zdroj: Webnoviny.sk – MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): USA – Česko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Máme ešte dva zápasy na to, aby sme boli pripravení, povedal po dvoch prehrách s Čechmi útočník Cehlárik (video+foto)

Autorom jediného presného zásahu slovenskej reprezentácie v sobotňajšom súboji v Bratislave bol útočník Lukáš Cingel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *