Home / SVET / Irackí vojaci zajali päť najhľadanejších členov Islamského štátu, na Twitteri o tom informoval Trump

Irackí vojaci zajali päť najhľadanejších členov Islamského štátu, na Twitteri o tom informoval Trump

BAGDAD 10. mája (WebNoviny.sk) – Irackým vojakom sa v spolupráci so sýrskymi opozičnými silami podporovanými USA podarilo zajať v iracko-sýrskom pohraničí piatich významných členov teroristickej skupiny Islamský štát.

O úspechu vo štvrtok informoval hovorca Američanmi vedenej koalície v Iraku plukovník Ryan Dillon, podľa ktorého strata týchto piatich členov bude znamenať pre Islamský štát „veľkú ranu„. O zajatí piatich teroristov informoval na Twitteri aj americký prezident Donald Trump. Ten dokonca napísal, že šlo o „päť najhľadanejších vodcov Islamského štátu„.

Odporúčame:
Švédska tajná služba zadržala niekoľko ľudí, podozrieva ich z prípravy teroristického útoku

Dillon ani Trump nezmienili žiadne konkrétne mená, takže sa nevie, či medzi nimi prípadne nie je aj vodca Islamského štátu abú Bakr al-Bagdádí. Ten je momentálne najhľadanejším mužom na svete a Spojené štáty na jeho hlavu vypísali odmenu 25 miliónov dolárov (21 miliónov eur).

Iracká tajná služba v stredu pustila von informáciu, že al-Bagdádí sa „pohybuje veľmi diskrétne“ s malou skupinou mužov v iracko-sýrskom pohraničí a „sprevádza ho štyri až päť osôb„, medzi nimi aj jeho syn a zať.

Viac k témam: Donald Trump, Irak, Islamský štát
Zdroj: Webnoviny.sk – Irackí vojaci zajali päť najhľadanejších členov Islamského štátu, na Twitteri o tom informoval Trump © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko je pre zahraničných pracovníkov nezaujímavé, na prvom mieste sa umiestnila Austrália

Ľudia sa sťahujú do zahraničia predovšetkým z pracovných a finančných dôvodov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *