Home / SVET / Američan si na dom vyvesil obrovskú vlajku s hákovým krížom, podľa úradov je to jeho právo

Američan si na dom vyvesil obrovskú vlajku s hákovým krížom, podľa úradov je to jeho právo

WEST MIFFLIN 10. mája (WebNoviny.sk) – Obyvateľ mesta West Mifflin, ktoré sa nachádza neďaleko Pittsburghu v štáte Pennsylvánia, si vyvesil z domu obrovskú vlajku s hákovým krížom.

Červená zástava s čiernou svastikou veje z jeho domu povedľa vlajky južanskej Konfederácie, ktorú tam mal zavesenú už predtým, informujú miestne noviny Pittsburgh Post-Gazette. Novinári sa s mužom snažili pozhovárať, ale odmieta akýkoľvek kontakt. Susedia vravia, že tohto človeka ani veľmi nepoznajú a jeden z nich novinárom povedal, že si na protest plánuje vyvesiť na svoj dom dúhovú zástavu.

Starosta mesta Chris Kelly vysvetľuje, že podľa amerických zákonov je takéto konanie legálne. „Mesto to musí v mene nášho liberálneho poňatia slobody tolerovať. Nie je to (vyvesenie vlajky so svastikou – pozn. SITA) nič iné ako čistá zloba, ale my jednoducho nemôžeme zakázať hlúposť a nenávisť,“ cituje starostu agentúra Associated Press.

Viac k témam: fašizmus, rasizmus, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Američan si na dom vyvesil obrovskú vlajku s hákovým krížom, podľa úradov je to jeho právo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Si Ťin-pching sa v Budapešti stretol s Orbánom, podpísali niekoľko dohôd o ekonomickej i kultúrnej spolupráci

Krajiny spustili železničný projekt s cieľom spojiť Maďarskom s čínskym prístavom Pireus v Grécku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *