Home / šport / Ostatné športy / Fantastická Vadovičová sa stala majsterkou sveta, vytvorila aj svetový rekord

Fantastická Vadovičová sa stala majsterkou sveta, vytvorila aj svetový rekord

CHEONG-JU 8. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Veronika Vadovičová si vystrieľala titul majsterky sveta v disciplíne mix – vzduchová puška v ľahu na 10 m na šampionáte v streľbe zdravotne znevýhodnených športovcov v kórejskom Cheong-ju.

Súťaž si užila

Historicky najúspešnejšia slovenská paralympionička v streľbe postúpila do finále zo štvrtého miesta v kvalifikácii, ale v najlepšej osmičke už nedala šancu konkurencii. Zvíťazila súčtom 255 bodov, čo je nový svetový rekord. Už predtým dekorovali Vadovičovú na MS 2018 striebrom, a to v kategórii R2 a v disciplíne vzduchová puška 60 v stoji.

Odporúčame:
Cibulková sa odsťahovala, Dubaj si ju získal tréningovými možnosťami a lekárskou starostlivosťou

„Som šťastná, lebo vyhrať dnes mohol ktokoľvek. Do súťaže som vstupovala pokojná, lebo miestenku na paralympijské hry v Tokiu som už mala vystrieľanú. Pokoj a koncentrácia mi umožnili ukázať, čo som mala natrénované. Súťaž som si náramne užila,“ cituje Veroniku Vadovičovú portál paralympic.org.

Miestenka aj pre Malenovského

Strieborný Brit Marc Skelhon zaostal o 7 desatín bodu. Ďalší slovenský reprezentant Radoslav Malenovský sa z ôsmeho miesta v kvalifikácii predral na konečnú piatu priečku súčtom 190,2 bodu.

Tridsaťjedenročný Malenovský na MS v Kórejskej republike si už predtým vystrieľal zlato vo vzduchovej puške 60 v stoji a zabezpečil si miestenku na PH 2020 v Tokiu.

Celkovo na svetovom šampionáte v Kórejskej republike (4.- 12. 5.) súťaží 223 športovcov zo 46 krajín.

Výsledky MS v streľbe zdravotne znevýhodnených – Cheong-ju (Kór. rep.)

R3 (mix – vzduchová puška 60 v ľahu):

1. Veronika Vadovičová 255,0 b – svetový rekord (635,1 v kvalifikácii). 2. Marc Skelhon (V. Brit.) 254,3 (636,5), 3. Park Jin-ho (Kór. rep.) 232,9 (639),… 5. Radoslav Malenovský 190,2 (632,4),… 37. Radoslav Morvay (obaja SR) 624,2 – v kvalifikácii.

Viac k témam: paralympiáda, paralympijské Majstrovstvá sveta, Veronika Vadovičová
Zdroj: Webnoviny.sk – Fantastická Vadovičová sa stala majsterkou sveta, vytvorila aj svetový rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *