Home / SLOVENSKO / Premiér Pellegrini navštívil Ústavný súd SR, s Macejkovou rokoval o nových ústavných sudcoch

Premiér Pellegrini navštívil Ústavný súd SR, s Macejkovou rokoval o nových ústavných sudcoch

KOŠICE 4. mája (WebNoviny.sk) – Nový zákon o ústavnom súde a kreovanie kandidátov na nových ústavných sudcov boli hlavnými témami piatkového stretnutia predsedníčky Ústavného súdu SR Ivetty Macejkovej a predsedu vlády SR Petra Pellegriniho.

Ako informovala hovorkyňa ústavného súdu Martina Ferencová, v odbornej diskusii sa dotkli aj otázok úpravy jednotlivých typov právomocí ústavného súdu.

Odporúčame:
Pellegriniho vláda dá Trebišovskému okresu milión eur, premiér chválil pokles nezamestnanosti

Predseda vlády Pellegrini ocenil ústavných sudcov a ich rozhodovaciu činnosť a predsedníčke zablahoželal k 25. výročiu vzniku ústavného súdu, ktoré si táto inštitúcia v roku 2018 pripomína.

Keďže išlo o prvú návštevu premiéra vo funkcii na ústavnom súde, premiér si prezrel areál a priestory v spoločnosti predsedníčky ÚS Ivetty Macejkovej, sudkyne Jany Laššákovej a sudkyne Marianny Mochnáčovej.

 

Viac k témam: Ivetta Macejková, Peter Pellegrini, Ústavný súd SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Pellegrini navštívil Ústavný súd SR, s Macejkovou rokoval o nových ústavných sudcoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Premiér Fico je mimo ohrozenia života, ale jeho stav je naďalej vážny. Kaliňák sa poďakoval lekárom za starostlivosť

Námestník Rooseveltovej nemocnice zároveň dodal, že Ficov stav je naďalej vážny a bude potrebovať dlhú dobu a kľud na rekonvalescenciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *