Home / SLOVENSKO / Pčolinský označil výjazdové rokovanie vlády za marketing, ľuďom chcú zapchať ústa a hodia im omrvinky

Pčolinský označil výjazdové rokovanie vlády za marketing, ľuďom chcú zapchať ústa a hodia im omrvinky

BRATISLAVA 2. mája (WebNoviny.sk) – Tohtotýždňové výjazdové rokovanie vlády vo Vranove nad Topľou a v Trebišove je podľa podpredsedu poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Petra Pčolinského len marketingová akcia.

Ide o malé položky

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, podľa schváleného programu vláda uvoľní jeden milión eur, ktorý sa prerozdelí medzi obce v okrese Vranov nad Topľou.

„Podľa návrhu vládneho materiálu pôjde o niekoľko tisíc eur pre jednotlivé obce, ktoré použijú na výmenu okien, opravu strechy či novú fasádu. Takéto opravy v týchto sumách bežne vykonávajú obce z vlastného rozpočtu, nakoľko ide o malé položky,“ upozornil Pčolinský.

Odporúčame:
Sme rodina Boris Kollár chce potravinovo sebestačný štát, dosiahne sa cez ekonomické nástroje

Vlada chce podľa Pčolinského týmto gestom zapchať ústa obyvateľom okresu a hodí im omrvinky. „Namiesto riešenia skutočných problémov okresu a systémových opatrení na zlepšenie života ľudí, sme opäť svedkami len marketingovej akcie,“ povedal Pčolinský s tým, že na rokovaní vlády vo Vranove sa tiež zúčastnia aj mnohí funkcionári a členovia strán Smer-SD a SNS, ktorí sú spoluzodpovední za fakt, že Vranov nad Topľou patrí medzi najchudobnejšie regióny v SR.

Vyčlenené prostriedky

Vláda pod vedením premiéra Petra Pellegriniho bude vo štvrtok a v piatok rokovať vo Vranove nad Topľou a v Trebišove. V oboch prípadoch má kabinet na programe akčné plány rozvoja okresov na východe Slovenska.

Vo Vranove nad Topľou plánuje Pellegrini na projekty vyčleniť zo zdrojov kapitoly Všeobecná pokladničná správa milión eur, v Trebišove to má byť milión eur na projekty z okresu a na dva projekty cestnej infraštruktúry pre obce Chľaba a Radvaň nad Dunajom 214 476 eur.

 

Viac k témam: Peter Pčolinský, Peter Pellegrini, Sme Rodina Boris Kollár, Vláda SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Pčolinský označil výjazdové rokovanie vlády za marketing, ľuďom chcú zapchať ústa a hodia im omrvinky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *