Home / EKONOMIKA / Klub 500 a SOPK vyzývajú vládu na reformy po vzore Únie, ponúkajú participáciu na príprave

Klub 500 a SOPK vyzývajú vládu na reformy po vzore Únie, ponúkajú participáciu na príprave

BRATISLAVA 29. apríla (WebNoviny.sk) – Klub 500 a SOPK vyzývajú vládu, aby pripravila a realizovala reformu daní a odvodov s cieľom znížiť celkovú daňovú sadzbu na úroveň priemeru členských štátov Európskej únie.

Vyzývajú na reformy

Pri príprave rozpočtov na roky 2019 a 2020 by sa podľa nich mala zásadným spôsobom riešiť podpora cestovného ruchu a poľnohospodárstva ako základných oblastí pre podporu ekonomického rastu a zamestnanosti po vzore okolitých členských krajín EÚ.

Odporúčame:
Dopravcovia kritizujú vysoko nadpriemernú daň z motorových vozidiel, komunikujú s ministerstvom

Kabinet tiež žiadajú, aby začal realizovať školskú reformu, reformu zdravotníctva a reformu štátnej a verejnej správy a územnej samosprávy s cieľom dosiahnuť počet štátnych zamestnancov a takú efektivitu štátnej, verejnej a územnej samosprávy, ako je v najefektívnejších krajinách EÚ.

Vyšetrenie podozrení

„Klub 500 a SOPK sú pripravení aktívne sa podieľať na príprave všetkých reforiem z dôvodu, že zamestnávatelia a zamestnanci sú tí, ktorých sa tieto reformy najviac dotýkajú,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Spoločne vyzývajú všetkých politikov, politické strany, predstavitel’ov ministerstiev a parlamentu na naštartovanie spoločného úsilia pre dosiahnutie trvalo udržateľného hospodárskeho rastu garantujúceho zvyšovanie životnej úrovne obyvatel’ov SR.

Súčasne žiadajú vyšetrenie všetkých podozrení z porušenia hospodárskej súťaže, povinnosti pri správe cudzieho majetku, ochrane súkromného vlastníctva, či rozdeľovaní finančných prostriedkov.

„Klub 500 a SOPK majú dojem a presvedčenie, že oveľa viac priestoru na diskusiu pri presadzovaní noviel zákonov majú vybrané fyzické osoby, prípadne predstavitelia tretieho sektora,“ tvrdia spoločne.

Viac k témam: dane, daňová reforma, Európska únia, Klub 500, odvody, reforma, SOPK Slovenská obchodná a priemyselná komora, Vláda SR, Životná úroveň
Zdroj: Webnoviny.sk – Klub 500 a SOPK vyzývajú vládu na reformy po vzore Únie, ponúkajú participáciu na príprave © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť podľa analytičky atakuje úrovne obdobia tesne pred pandémiou

Očakáva sa pomalší rast nominálnych miezd, avšak aj výraznejšie spomalenie inflácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *