Home / SVET / Ministri desiatok krajín sa zišli na parížskej konferencii, témou bolo financovanie terorizmu

Ministri desiatok krajín sa zišli na parížskej konferencii, témou bolo financovanie terorizmu

PARÍŽ 26. apríla (WebNoviny.sk) – Ministri viac než 70 krajín sa zišli na medzinárodnej konferencii v Paríži, aby prediskutovali spôsoby boja proti financovaniu teroristických skupín Islamský štát a al-Káida.

Stretnutie inicioval francúzsky prezident Emmanuel Macron, aby skoordinoval úsilie o zníženie teroristickej hrozby v dlhodobom časovom horizonte. Séria útokov si vo Francúzsku od januára 2015 vyžiadala 245 obetí, pričom desiatky ďalších sa podarilo zmariť.

Odporúčame:
Urobme túto planétu opäť veľkou, Macron v americkom Kongrese narážal na Trumpove slová

Francúzski organizátori poznamenali, že vojenská porážka Islamského štátu nezastaví skupinu od pokračovania v teroristických aktivitách, podobne ako al-Káidu, a to predovšetkým v nestabilných regiónoch, akými sú Afganistan, Malajzia, Filipíny, Jemen, Egypt a subsaharská Afrika.

Na štvrtkovej konferencii sa zúčastňujú ministri spravodlivosti, financií, zahraničia a vnútra zo západných krajín, arabského sveta a ďalších štátov, ako aj zástupcovia 18 medzinárodných organizácií.

Viac k témam: al-Káida, Emmanuel Macron, financovanie, Francúzsko, Islamský štát, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministri desiatok krajín sa zišli na parížskej konferencii, témou bolo financovanie terorizmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruské straty prekročili hranicu 491-tisíc vojakov, od začiatku invázie prišli o viac než 10-tisíc lietadiel

Rusko prišlo na Ukrajine podľa Kyjeva za uplynulých 24 hodín o 1 210 vojakov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *