Home / SVET / Český prezident Zeman oznámil presun konzulátu z Tel Avivu do Jeruzalema, je naplánovaný na máj

Český prezident Zeman oznámil presun konzulátu z Tel Avivu do Jeruzalema, je naplánovaný na máj

PRAHA 25. apríla (WebNoviny.sk) – Presun českého honorárneho konzulátu z Tel Avivu do Jeruzalema je naplánovaný už na máj.

V stredu to povedal český prezident Miloš Zeman. Vyjadril sa tak počas prijatia izraelských predstaviteľov pri príležitosti 70. výročia vzniku Izraela.

Odporúčame:
Natalie Portman si odmietla prísť prevziať židovskú Nobelovku

Práve pred štyrmi rokmi som prvýkrát navrhol presunutie ambasády. Ako vidíte, čas se naplnil. Len tak mimochodom, odmietam tvrdenie, že kopírujeme kroky Spojených štátov. To USA kopírujú kroky moje,“ dodal Zeman. Svoju reč zakončil slovami zo židovskej modlitby, ktorá sa prednáša okrem iného počas sviatku Jom Kipur: „Budúci rok v Jeruzaleme.“

Proti uskutočneniu osláv vzniku Izraela na Pražskom hrade protestovala podvečer na Hradčanskom námestí zhruba tridsiatka ľudí s palestínskymi vlajkami a transparentom vyzývajúcim k ukončeniu zabíjania v Palestíne a k skončeniu okupácie palestínskeho územia, informuje český portál iDnes.cz.

Viac k témam: Česká republika, Izrael, Jeruzalem, Miloš Zeman
Zdroj: Webnoviny.sk – Český prezident Zeman oznámil presun konzulátu z Tel Avivu do Jeruzalema, je naplánovaný na máj © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko je pre zahraničných pracovníkov nezaujímavé, na prvom mieste sa umiestnila Austrália

Ľudia sa sťahujú do zahraničia predovšetkým z pracovných a finančných dôvodov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *