Home / SVET / Pápež František dúfa v nastolenie mieru na Kórejskom polostrove, veriacich požiadal o modlitby

Pápež František dúfa v nastolenie mieru na Kórejskom polostrove, veriacich požiadal o modlitby

VATIKÁN 25. apríla (WebNoviny.sk) – Pápež František uvítal samit Severnej a Južnej Kórey, ktorý podľa neho poskytne príležitosť na začatie dialógu medzi krajinami. Predstaviteľov štátov vyzval, aby boli odvážni a dohodli sa na mieri. Pápež v stredu vo Vatikáne poprosil veriacich, aby sa modlili za obe krajiny.

Odporúčame:
Pápež František oslávil svoje meniny, do charít v Ríme rozposlal tisícky porcií zmrzliny

Juhokórejský prezident Mun Če-in a jeho severokórejský kolega Kim Čong-un sa stretnú v piatok v demilitarizovanej zóne medzi oboma štátmi. František nazval samit „priaznivou príležitosťou na začatie transparentného dialógu a konkrétnej cesty k zmiereniu a k obnoveniu bratstva s cieľom zaručiť mier na Kórejskom polostrove a na celom svete“.

S Kim Čong-unom sa neskôr plánuje stretnúť aj americký prezident Donald Trump, ktorý je podporovateľom Južnej Kórey.

Viac k témam: Južná Kórea, Kim Čong-un, Mun Če-in, Pápež František, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František dúfa v nastolenie mieru na Kórejskom polostrove, veriacich požiadal o modlitby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova vymenoval Michaila Mišustina za premiéra. Očakáva sa, že väčšina členov predošlého kabinetu si udrží svoje miesta

Päťdesiatosemročný Mišustin, bývalý šéf ruskej daňovej služby, sa počas svojho predchádzajúceho štvorročného funkčného obdobia vyhýbal politickým vyhláseniam aj rozhovorom pre médiá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *