Home / Správy / Správy z domova / zo Slovenska / Odrezanie od peňazí štátu by zlikvidovalo malé náboženstvá, Pellegrini prijal zástupcov cirkví

Odrezanie od peňazí štátu by zlikvidovalo malé náboženstvá, Pellegrini prijal zástupcov cirkví

BRATISLAVA 23. apríla (WebNoviny.sk) – Premiér Peter Pellegrini dnes prijal vybraných predstaviteľov cirkví a náboženských spoločností na Slovensku. Išlo o prvé takéto stretnutie, odkedy je Pellegrini vo funkcii premiéra. Podľa predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského ich premiér poprosil o spoluprácu, spomínal napríklad spoluprácu s rómskou komunitou.

Ministerka kultúry Jana Laššáková (Smer-SD) podľa Zvolenského informovala predstaviteľov cirkví, že prevzala podklady o možnom budúcom zákone o finančnom príspevku pre cirkvi. Zvolenský ale zdôraznil, že momentálne štát neuvažuje nad tým, že by na cirkvi nedával peniaze. Tvrdí, že pre malé náboženstvá by to bolo likvidačné.

Odporúčame:
Ministrom vnútra by mala byť Denisa Saková, stala sa kandidátom číslo jeden pre Smer-SD

To, že by malé cirkvi mohli mať problém, ak by ich štát neplatil, nepriamo potvrdil aj predseda Ústredného zväzu židovských náboženských obcí v SR Igor Rintel. Pripomenul, že vo všetkých štátoch EÚ funguje určitá miera financovania, nevidí dôvod, prečo by sa Slovensko malo odlišovať.

S Pellegrinim a Laššákovou hovorili aj o platoch duchovných, venovali sa hodnotovým témam, ktoré spájajú všetky cirkvi aj štát. Informoval, že takisto upriamil pozornosť na nárast extrémizmu a antisemitizmu v spoločnosti. O výrokoch expremiéra Roberta Fica na adresu Georgea Sorosa ale nehovorili, potvrdil však, že po týchto výrokoch sa zosilnili antisemitské útoky, hlavne na sociálnych sieťach.

Viac k témam: cirkev, Jana Laššáková, KBS Konferencia biskupov Slovenska, Peter Pellegrini
Zdroj: Webnoviny.sk – Odrezanie od peňazí štátu by zlikvidovalo malé náboženstvá, Pellegrini prijal zástupcov cirkví © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si piatykrát odnáša Martinus

Slovenskí zákazníci si opäť vybrali najlepšieho obchodníka. Už po piatykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus, ktoré rovnako zvíťazilo aj v kategórii Mastercard Obchodník roka s knihami 2017. BRATISLAVA 25. apríla 2018 (WBN/PR) – Slovenskí zákazníci si opäť vybrali najlepšieho obchodníka. Už po piatykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *