Home / SLOVENSKO / Danko podľa SaS využíva oslabenie Smeru-SD, aby si jeho vydieraním posilnil svoje pozície

Danko podľa SaS využíva oslabenie Smeru-SD, aby si jeho vydieraním posilnil svoje pozície

BRATISLAVA 19. apríla (WebNoviny.sk) – Vládna koalícia podľa strany Sloboda a Solidarita opäť dospela do bodu, keď je zjavné, že záujem občanov je na poslednom mieste, lebo prednosť majú kšefty a stranícke záujmy.

„Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko nehrá s verejnosťou poctivo, keď z porušovania koaličných dohôd verejne obviňuje predsedu vlády Petra Pellegriniho. Koaličnú zmluvu podpísal Robert Fico ako predseda Smeru-SD a na tomto jeho postavení sa nič nezmenilo. On nesie zodpovednosť za to, či Smer-SD koná v rozpore s touto dohodou a on je tou osobou, ktorej by mal Andrej Danko adresovať svoje výčitky,“ uvádza SaS v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol Róbert Buček z komunikačného oddelenia strany.

Pod stanoviskom sú podpísaní predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

SNS vyvoláva len umelý konflikt

Podľa liberálov je novinkou aj napätie medzi SNS a premiérom Pellegrinim v súvislosti so zahraničnopolitickou orientáciou Slovenska.

„Aj v tomto prípade SNS vyvoláva len umelý konflikt. Smer aj národniari totiž vnímajú NATO a Európsku úniu len ako príležitosť na zbohatnutie niekoľkých vyvolených, pričom hodnotovo sú obrátené k Rusku,“ uviedli liberáli. Zároveň sa pýtajú, aký zmysel dáva toto divadlo.

Odporúčame:
Fico považuje za kľúčové programové vyhlásenie vlády, vyjadril Pellegrinimu podporu pri jeho napĺňaní

Predseda SNS Andrej Danko podľa SaS využíva oslabenie Smeru-SD na to, aby si jeho vydieraním posilnil svoje pozície.

„Zodpovedajú tomu snahy vedenia SNS dosadiť generála Daniela Zmeka, ktorý stojí za škandálnym tendrom na obrnené transportéry, na čelo generálneho štábu a rovnako aj snahy dosadiť svojich ľudí do vysokých funkcií v policajnom prezídiu a NAKA. Ako nám však ukazuje novodobá história, v Slovenskej národnej strane spravidla nikdy nejde o národné záujmy, ale o záujmy jednotlivcov,“ myslia si predstavitelia SaS.

Danko sa vo vláde necíti komfortne

Rozklad a drancovanie štátu tak podľa najsilnejšej opozičnej strany naberá stále obludnejšiu podobu. Zastaviť tento úpadok môžu len predčasné voľby.

„Veríme, že za danej situácie si potrebu predčasných volieb uvedomuje väčšina spoločnosti a pred májovou schôdzou parlamentu, kde sa bude o nich rozhodovať, budú angažovaní občania svoj súhlas s predčasnými voľbami dávať stále hlasnejšie najavo,“ dodali liberáli.

Odporúčame:
Danko sa vo vláde Pellegriniho necíti komfortne, pri Ficovi nevznikalo toľko trecích plôch

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) a šéf Národnej rady SR Andrej Danko sa necíti komfortne vo vláde, v ktorej sa dozvedá o odchodoch ministra či policajného prezidenta z tlačových besied koaličného partnera. Vyhlásil to v stredu 18. apríla na tlačovej besede po rokovaní mimoriadneho predsedníctva SNS.

Ako uviedol, SNS neotvára Koaličnú zmluvu, chce však s novým predsedom vlády Petrom Pellegrinim prediskutovať a „vyjasniť si postoje k otázkam, ktoré prináša vládnutie“. Danko sa dohodol na pracovnom stretnutí s Pellegrinim, ktoré sa má uskutočniť v stredu o 15:00.

Viac k témam: Andrej Danko, Jana Kiššová, Ľubomír Galko, Peter Pellegrini, politická kríza, Richard Sulík, SaS Sloboda a Solidarita, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Danko podľa SaS využíva oslabenie Smeru-SD, aby si jeho vydieraním posilnil svoje pozície © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *