Home / SVET / Zemetrasenie v Indonézii prinieslo stovky zničených domov a mŕtvych, vyhlásili výnimočný stav

Zemetrasenie v Indonézii prinieslo stovky zničených domov a mŕtvych, vyhlásili výnimočný stav

JAKARTA 19. apríla (WebNoviny.sk) – Indonéziu v stredu zasiahlo plytké zemetrasenie s magnitúdom 4,4, ktoré si vyžiadalo troch mŕtvych ľudí a vyše 300 poškodených domov. Informovali o tom miestni predstavitelia pre riešenie katastrof s tým, že v postihnutých oblastiach vyhlásili dvojtýždňový výnimočný stav.

Odporúčame:
Taliansko zasiahlo na úsvite zemetrasenie, školy aj železnica zostávajú zatvorené

Podľa Indonézskej meteorologickej, klimatologickej a geofyzikálnej agentúry otrasy vychádzali z hĺbky štyroch kilometrov, pričom epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo zhruba 52 kilometrov severne od husto obývaného okresu Kebumen v provincii Stredná Jáva.

Sarwo Pramana z agentúry pre zvládanie katastrof v Strednej Jáve uviedol, že zemetrasenie bolo cítiť v mnohých častiach provincie a v jeho dôsledku zomreli dvaja starší ľudia a 13-ročný chlapec, ktorého zabila padajúca budova.

Odporúčame:
Pri zemetrasení v Japonsku praskali cesty, domácnosti sú bez vody a elektriny

Dvadsaťjeden ľudí hospitalizovali so zraneniami a 2 100 obyvateľov úrady evakuovali do dočasných prístreškov. Podľa Sutopa Purwa z Národnej agentúry pre zmierňovanie následkov katastrof otrasy poškodili vyše 300 domov aj niekoľko škôl a mešít.

Indonézia pre svoju polohu v tichomorskom Ohnivom kruhu často čelí zemetraseniam a sopečným erupciám. Silné zemetrasenie v Indickom oceáne a následné cunami v roku 2004 usmrtili celkovo 230-tisíc ľudí v desiatke krajín, väčšinou však práve v Indonézii.

Viac k témam: Indonézia, zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zemetrasenie v Indonézii prinieslo stovky zničených domov a mŕtvych, vyhlásili výnimočný stav © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev použil na poškodenie Krymského mosta raketové palivo, ruské vyšetrovanie odhalilo detaily predminuloročnej akcie 

Výbuch spôsobil čiastočné zrútenie mosta, pričom poškodil dôležitú zásobovaciu tepnu ruských vojsk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *