Home / SVET / Aktualizované: Lietadlu vybuchol motor, cestujúci vysielal naživo núdzové pristátie

Aktualizované: Lietadlu vybuchol motor, cestujúci vysielal naživo núdzové pristátie

aktualizované 17. apríla 22:22

PHILADELPHIA 17. apríla (WebNoviny.sk) – Vo Philadelphii v utorok núdzovo pristálo lietadlo spoločnosti Southwest Airlines, ktoré letelo z New Yorku do Dallasu a vo vzduchu mu vybuchol jeden z motorov.

Nehoda si vyžiadala jednu obeť, sedem ďalších ľudí utrpelo zranenia. Lietadlo so 143 pasažiermi a piatimi členmi posádky nakoniec hladko pristálo na letisku vo Philadelphii, no unikalo z neho palivo a krátko po pristátí sa na ňom objavil aj menší požiar, ktorý hasiči zakrátko dostali pod kontrolu.

Odporúčame:
Cestujúci použil plniace pero ako „zbraň“, let 1350 musel neplánovane pristáť

Nie je zatiaľ úplne jasné, čo sa presne vo vzduchu stalo, doterajšie správy však hovoria o výbuchu jedného z motorov a následnom poškodení trupu lietadla a najmenej jedného okna.

Marty Martinez, jeden z cestujúcich, zverejnil ešte počas letu na sociálnych sieťach informáciu, že v lietadle „vybuchlo okno“ a pripojil aj fotografiu, na ktorej vidno poškodené okno lietadla.

„Držala som manžela za ruku a len sme sa modlili a modlili a modlili. Myslela som na naše dcéry, a priala som si, aby nemuseli vyrastať bez rodičov,“ popisuje pocity počas letu ďalšia z pasažierok Amanda Bourman. Veľa cestujúcich podľa nej plakalo, no našli sa aj takí, čo ostatných povzbudzovali a utešovali.

 

Viac k témam: letecká doprava, núdzové pristátie, Southwest Airlines
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Lietadlu vybuchol motor, cestujúci vysielal naživo núdzové pristátie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinci sú radi ak za deň vypália z húfnice tridsať delostreleckých granátov, aj to je už luxus

Na začiatku ruskej invázie dokázali vystreliť na ruské pozície až sto delostreleckých granátov denne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *