Home / SLOVENSKO / Odchod Gašpara je podľa Kisku nevyhnutnou podmienkou, aby sa vláda mohla pokúsiť upokojiť situáciu

Odchod Gašpara je podľa Kisku nevyhnutnou podmienkou, aby sa vláda mohla pokúsiť upokojiť situáciu

BRATISLAVA 17. apríla (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska privítal, že premiér Peter Pellegrini sa rozhodol začať robiť poriadky v rezorte vnútra osobne.

„Avizovaný odchod policajného prezidenta Tibora Gašpara ku koncu mája považujem za nevyhnutnú podmienku, aby sa vláda Petra Pellegriniho mohla pokúsiť upokojiť situáciu v spoločnosti,“ uviedol prezident na svojom facebookovom profile s tým, že „je absurdné, že sme boli týždne zaseknutí v diskusii o odstúpení policajného šéfa len preto, že pán Gašpar premeškal všetky ako-tak dôstojné príležitosti odísť“.

Odporúčame:
Aktualizované: Premiér Pellegrini oznámil, že Gašpar skončí ako prezident policajného zboru

Kiska pripomenul, že výber osoby nového ministra vnútra bude veľmi dôležitý. „Od ráznosti krokov v rezorte vnútra, od schopnosti presadiť do vedenia polície dôveryhodných ľudí závisí dôveryhodnosť celej vlády. Nový minister musí posilniť garancie nezávislosti a nestrannosti vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, aj množstva nevyriešených káuz,“ uviedla ďalej hlava štátu.

Kiska ďalej tvrdí, že mesiac po menovaní vlády je už naozaj najvyšší čas prevziať zodpovednosť, pohnúť sa ďalej a riešiť nakopené problémy. „Ľudia očakávajú jasné signály, že politici ich nespokojnosť, rozhorčenie a príčiny nedôvery v štát pochopili,“ uzavrel prezident.

Viac k témam: Andrej Kiska, Ján Kuciak, Peter Pellegrini, politická kríza, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk – Odchod Gašpara je podľa Kisku nevyhnutnou podmienkou, aby sa vláda mohla pokúsiť upokojiť situáciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chopok po zime vyčistili od odpadu dobrovoľníci z troch krajín

Severnú a južnú stranu obľúbeného turistického cieľa v Nízkych Tatrách vyčistili od odpadu po zimnej sezóne dobrovoľníci zo Slovenska, Česka a Poľka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *