Home / SLOVENSKO / Existujú indície o tom, že políciu ovláda skupina Bödörovcov, poukázala Nicholsonová

Existujú indície o tom, že políciu ovláda skupina Bödörovcov, poukázala Nicholsonová

BRATISLAVA 17. apríla (WebNoviny.sk) – Podpredsedníčka Národnej rady SR Lucia Ďuriš Nicholsonová v utorok poukázala na to, že existujú indície o tom, že políciu ovláda skupina Bödörovcov.

„Tu je fotografia, ktorá vznikla v roku 2017 v známom nitrianskom podniku Zlatý kľúčik na rodinnej oslave, ktorú usporiadal Norbert Bödör,“ povedala a na fotke ukázala na muža menom Peter Brath a Milan Mihálik.

Brath pracoval vo firme Bonul

Pripomenula, že Peter Brath pracoval v súkromnej bezpečnostnej službe Bonul o písal o ňom aj zosnulý novinár Ján Kuciak.

Odporúčame:
Aktualizované: Premiér Pellegrini oznámil, že Gašpar skončí ako prezident policajného zboru

Ďalším na fotografii je Milan Mihálik, policajt, ktorý pôsobí ako zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA. „Teda je zástupcom sponzora strany Smer Bernarda Slobodníka,“ priblížila Nicholsonová. Mihálik pôsobil najprv ako operatívny pracovník.

Ako uviedla, Mihálikova kariéra mala v NAKA skončiť v roku 2013, keď Mihálik odmietol ísť na detektor lži, a preto si sám podal žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru príslušníka Policajného zboru.

Nicholsonovej otázky Gašparovi

„Z toho dôvodu, že odmietol ísť na detektor lži bol vydaný aj personálny rozkaz o ukončení služobného pomeru Mihalíka,“ dodala a zároveň sa pýtala, či na pokyn Gašpara sa zničil personálny rozkaz o ukončení služobného pomeru Mihálika.

„Je pravda, že ste zariadili, aby bol Mihálik preradený ako operatívny pracovník na expozitúru západ Národnej jednotky finančnej polície NAKA? Je pravda, že ste zachránili Mihálika, lebo sa priatelí s Norbertom Bödörom?“ pýtala sa.

„Je jasné, že priateľstvo Bödöra s Mihálikom ho vyšvihlo na pozíciu zástupcu riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA bez toho, že by mal riadiace skúsenosti,“ uviedla s tým, že preskočil dva stupne riadenia v rámci NAKA.

Nicholsonová sa pýtala, v koho záujme Gašpar konal. „Celá polícia a NAKA sú v područí ľudí priamo napojených na nitriansku skupinu Bödörovcov,“ vyhlásila a dodala, že nestačia personálne výmeny, sle predčasné voľby.

Viac k témam: Bernard Slobodník, firma Bonul, Ján Kuciak, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Milan Mihálik, NAKA Národná kriminálna agentúra, Norbert Bödör, Peter Brath, Polícia SR, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk – Existujú indície o tom, že políciu ovláda skupina Bödörovcov, poukázala Nicholsonová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *