Home / šport / Hokej / HKM Zvolen povedú Podkonický so Summanenom, klub chystá aj ďalšie progresívne zmeny

HKM Zvolen povedú Podkonický so Summanenom, klub chystá aj ďalšie progresívne zmeny

ZVOLEN 17. apríla (WebNoviny.sk) – Trénerom hokejistov HKM Zvolen v sezóne 2018/2019 bude Andrej Podkonický. Vo funkcii nahradí doterajšieho kouča Petra Mikulu, ten bude v klube pokračovať v práci s mládežou.

Asistovať mu bude Summanen

Tridaťdeväťročný niekdajší skvelý útočník Podkonický už vo Zvolene pôsobil dve sezóny ako asistent hlavného trénera. Aktuálne bude jeho asistentom fínsky kouč Raimo Summanen.

Odporúčame:
Aktualizované: „Barani“ vyhrali v Trenčíne po nájazdoch a vo finále Tipsport ligy vedú 2:0 na zápasy

„Pred jeho minulotýždňovým odchodom do Fínska sme sa dohodli, že sa vráti a nastúpi ako metodik pre mládež a súčasne bude vykonávať funkciu asistenta hlavného trénera,“ povedal o Summanenovi pre klubový web prezident Dušan Mráz.

Modernizácia celej koncepcie prípravy

Summanen sa na prelome marca a apríla venoval tréningovému procesu so zvolenskou mládežou a odovzdával svoje skúsenosti ďalším zvolenským trénerom. Pod Pustým hradom plánujú pred novou sezónou aj ďalšie zmeny.

„Od 1. mája zasadne na stoličku manažéra mládeže HKM Lukáš Jurík. V priebehu týždňa dokončíme rozdelenie trénerských postov pri mládežníckych družstvách a tiež ďalších pozícií. V rámci klubu chceme vytvoriť funkcie videoanalytika, špeciálneho korčuliarskeho trénera a ďalších postov, budú to novinky v našej štruktúre. Cieľom všetkých týchto zmien je zmodernizovať celú koncepciu prípravy,“ uviedol Mráz.

Zvolen v aktuálnej sezóne 2017/2018 najvyššej slovenskej súťaže pod vedením Petra Mikulu bol druhý po skončení základnej časti len dva body za víťaznou Nitrou. V play-off sa však Zvolenčania neprebojovali do vytúženého finále. Skončili v semifinále na hokejkách Trenčanov 2:4 na zápasy.

Viac k témam: Andrej Podkonický, HKm Zvolen, hokej, Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk – HKM Zvolen povedú Podkonický so Summanenom, klub chystá aj ďalšie progresívne zmeny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *