Home / SLOVENSKO / Premávku v Bratislave obmedzí Národný beh Devín – Bratislava, ale aj pochod Za slušné Slovensko

Premávku v Bratislave obmedzí Národný beh Devín – Bratislava, ale aj pochod Za slušné Slovensko

BRATISLAVA 13. apríla (WebNoviny.sk) – Národný beh Devín – Bratislava i zhromaždenie Za slušné Slovensko v hlavnom meste Bratislave si vyžiadajú v nedeľu dočasné zmeny v doprave.

V nedeľu 15. apríla bude zmena v jazdách MHD pre beh približne od 8:00 do 13:00. Dopravný podnik Bratislava (DPB) o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke. Týka sa to električkových liniek č. 4 a 8 a autobusových liniek č. 29, 30, 37, 32, 39, 50 a 70.

Najstaršie atletické podujatie na Slovensku

Električková linka č. 4 bude premávať medzi zastávkami Kamenné námestie (Špitálska ulica) a Kráľovské údolie (Nábr. arm. gen. L. Svobodu) obojsmerne cez Námestie SNP, Kapucínsku a tunel.

Linka č. 8 cestujúcich odvezie v smere do mesta od zastávky Blumentál cez Špitálsku a Námestie SNP. Od zastávky Námestie SNP bude do Ružinova premávať po stálej trase. Podrobný prehľad premávky autobusov nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke DPB.

Odporúčame:
Hantuchová finišuje v príprave na ČSOB Bratislava Marathon, v jej štafete bude viacero známych ľudí

Najstaršie atletické podujatie na Slovensku, Národný beh Devín – Bratislava, bude v nedeľu 15. apríla. Organizátormi podujatia sú Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy (STaRZ) a Hlavné mesto SR Bratislava. Štart bežcov je spod Hradu Devín a cieľ na Rázusovom nábreží.

Vyhlasovanie výsledkov bude na Hviezdoslavovom námestí. Organizátori očakávajú účasť viac ako 6 000 bežcov, medzi ktorými pobeží tento rok aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislavy Zuzana Onufer.

Zhromaždenia Za slušné Slovensko

Polícia upozorňuje aj na obmedzenia v doprave počas nedeľného zhromaždenia Za slušné Slovensko. Ako informovali agentúru SITA, od približne 15:00 do ukončenia podujatia bude obmedzená doprava na Námestí SNP, Šafárikovom námestí, Štúrovej ulici i v priľahlých uliciach Starého Mesta.

Ide napríklad o ulice Tobrucká, Dobrovičova, Talerova, Grösslingová, Jesenského a Dunajská. Týka sa to aj Kamenného námestia, Špitálskej ulice, Klobučníckej, Uršulínskej, Medenej ulice a Hurbanovho námestia. Informácie dnes poskytla bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Odporúčame:
Organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko čelia obvineniam zo zavádzania o počte účastníkov

DPB uvádza, že v nedeľu pre zhromaždenie od 16:00 vylúčia premávku električiek 1, 3, 4, 6, 7, 8 a 9 v úseku Šafárikovo námestie – Štúrova – Jesenského – Námestie SNP a Špitálska. Podrobný prehľad premávky týchto električiek nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke DPB.

Zhromaždenia Za slušné Slovensko budú tento týždeň v nedeľu na východnom Slovensku v Humennom a na západe krajiny v Bratislave. Organizátori pripomínajú, že od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynulo už takmer šesť týždňov.

„Napriek prísľubom politikov o systémových zmenách a vyvodení personálnej zodpovednosti nenastali, najmä v rezorte vnútra, žiadne reálne zmeny,“ uvádzajú. Zhromaždenie Za slušné Slovensko bude v nedeľu o 16:00 na Nám. SNP v Bratislave.

Viac k témam: Národný beh Devín – Bratislava, pochod „Za slušné Slovensko“, Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Premávku v Bratislave obmedzí Národný beh Devín – Bratislava, ale aj pochod Za slušné Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Návrat Ficovej vlády znamenal koniec snáh o zlepšenie slobody médií na Slovensku, uvádzajú Reportéri bez hraníc

Slovensko sa prepadlo v rebríčku slobody tlače o 12 priečok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *