Home / EKONOMIKA / Nočné a víkendové príplatky zrejme spôsobia zmenu v cenách aj pre poskytovateľov urgentu

Nočné a víkendové príplatky zrejme spôsobia zmenu v cenách aj pre poskytovateľov urgentu

BRATISLAVA 12. apríla (WebNoviny.sk) – Ministerstvo zdravotníctva SR pripravuje opatrenie, ktorým sa upraví rozsah regulácie cien v oblasti zdravotníctva.

„Cieľom navrhovanej právnej úpravy je zvýšenie regulovaných cien pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí majú povolenie na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby a pre poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú urgentnú zdravotnú starostlivosť na urgentnom príjme 1. typu alebo na urgentnom príjme 2. typu,“ píše sa v predbežnej informácii.

Odporúčame:
Vyššie príplatky za prácu ohrozujú ekonomiku Slovenska, podľa Grant Thornton treba reformu daní

Ako vysvetlilo ministerstvo, platná právna úprava regulovaných cien pre záchrannú zdravotnú službu a urgentné príjmy 1. typu a 2. typu si vyžaduje zmenu, keďže nezohľadňuje nárast ekonomicky oprávnených nákladov vyplývajúci zo zmeny Zákonníka práce platnej od 1. mája 2018 u týchto poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

Opatrenie by tak malo zohľadniť mzdové zvýhodnenie zamestnanca za nočnú prácu, za prácu vo sviatok a prácu v sobotu a v nedeľu s účinnosťou od začiatku mája.

Viac k témam: Andrea Kalavská, Ministerstvo zdravotníctva SR, nočné príplatky, urgentný príjem, zdravotníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Nočné a víkendové príplatky zrejme spôsobia zmenu v cenách aj pre poskytovateľov urgentu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenská pošta zvyšuje dostupnosť doručovania zásielok, rozširuje partnerské prevádzky na balíky

Mnohé partnerské prevádzky na výdaj zásielok sú otvorené aj cez víkendy a do neskorých poobedňajších hodín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *