Home / šport / Ostatné športy / Štvornásobný olympijský víťaz v biatlone Svendsen ukončil športovú kariéru, pociťuje vraj hrdosť

Štvornásobný olympijský víťaz v biatlone Svendsen ukončil športovú kariéru, pociťuje vraj hrdosť

Rozhodnutie oznámil niekoľko dní po tom, ako do športového dôchodku odišli jeho legendárni krajania Ole Einar Björndalen a bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová.

BERLÍN 9. apríla (WebNoviny.sk) – Nórsky biatlonista Emil Hegle Svendsen ukončil svoju kariéru. Informuje o tom portál sport1.de. Tridsaťdvaročný rodák z Trondheimu a štvornásobný olympijský víťaz oznámil rozhodnutie v pondelok – niekoľko dní po tom, ako do športového dôchodku odišli jeho legendárni krajania Ole Einar Björndalen a bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová.

Odporúčame:
Aktualizované: Velez-Zuzulová sa rozlúčila so svojou kariérou, zalyžovala si s Vlhovou a ministrom Gajdošom

Svendsen má na konte osem medailí zo ZOH (4-3-1), 21 kovov z MS (12-6-3) a je celkový víťaz Svetového pohára 2009/2010. „Rozhodol som sa. To, čo zostáva, je radosť a hrdosť v súvislosti s tým, čo som zažil,“ povedal Svendsen, ktorý bol nórskym vlajkonosičom počas otváracieho ceremoniálu februárových ZOH v juhokórejskom Pchjongčchangu.

Viac k témam: biatlon, Emil Hegle Svendsen, koniec kariéry, Nórsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Štvornásobný olympijský víťaz v biatlone Svendsen ukončil športovú kariéru, pociťuje vraj hrdosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *