Home / SVET / Mierová misia OSN čelila útoku, hlásia mŕtveho aj zranených. Ďalšie telá sa našli pri kostole

Mierová misia OSN čelila útoku, hlásia mŕtveho aj zranených. Ďalšie telá sa našli pri kostole

NEW YORK 4. apríla (WebNoviny.sk) – Prevažne kresťanskí bojovníci domobrany Anti-balaka napadli v utorok ráno základňu mierovej misie Organizácie Spojených národov (OSN) v Stredoafrickej republike (SAR).

Ako informovala OSN, pri niekoľkohodinovej prestrelke prišiel o život mauritánsky príslušník mierovej misie a 11 ľudí utrpelo zranenia. Pri incidente tiež zomrelo 22 bojovníkov milícií.

Podľa hovorcu OSN Stéphanea Dujarrica militanti napadli dočasnú základňu OSN v meste Tagbara, ktoré sa nachádza necelých sto kilometrov severovýchodne od baníckeho mesta Bambari, a mierová misia tam už poslala posily.

Odporúčame:
Foto: Žena vošla do areálu firmy Youtube a začala strieľať, zranila niekoľko osôb a potom sa zabila

Dujarric okrem toho uviedol, že mierová misia neskôr v utorok ráno nahlásila v Tagbare nález tiel 21 civilistov vrátane žien a detí. Telá našli neďaleko kostola. Daných ľudí údajne zabili „tradičnými zbraňami“.

Generálny tajomník OSN António Guterres odsúdil útok na mierovú misiu aj vraždy 21 civilistov, uviedol Dujarric. „Generálny tajomník vyzýva úrady v Stredoafrickej republike, aby tieto útoky vyšetrili a zodpovedné osoby postavili pred súd,“ povedal.

Vlna násilností medzi ozbrojenými náboženskými skupinami v SAR vypukla v roku 2013. V rokoch 2015 – 2016 bolo v krajine relatívne obdobie pokoja, vlani sa však násilie začalo opäť stupňovať.

Viac k témam: Anti-balaka, OSN, smrť, Stredoafrická republika, útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Mierová misia OSN čelila útoku, hlásia mŕtveho aj zranených. Ďalšie telá sa našli pri kostole © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Trosky zo zostrelených ruských dronov v Charkove zranili sedem ľudí a spôsobili viaceré škody (foto)

Trosky dronov spôsobili požiare a poškodili 25 nákladných áut a autobusov a tri osobné autá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *