Home / šport / Cyklistika / Preteky Okolo Flámska sú dôležité pre každého jazdca, vraví Sagan a hovorí aj o taktike tímu

Preteky Okolo Flámska sú dôležité pre každého jazdca, vraví Sagan a hovorí aj o taktike tímu

ANTVERPY 1. apríla (WebNoviny.sk) – Je lepšie mať nejaké víťazstvo ako žiadne, skonštatoval Peter Sagan na stretnutí s médiami v Belgicku pred nedeľňajším cyklistickým monumentom, 102. ročníkom pretekov Okolo Flámska.

Trojnásobný a úradujúci majster sveta reagoval na otázky smerujúce k jeho triumfu spred týždňa na menšej flámskej klasike Gent-Wevelgem. „Niekedy je lepšie nemyslieť už na to, čo bolo. Nestarám sa o to, čo už je za mnou, ale sústredím sa na dnešok a zajtrajšok,“ podotkol Sagan ešte k tejto téme, cituje ho špecializovaný portál Cyclingnews.

Namiesto stredajšej prípravnej klasiky Dwars door Vlaanderen uprednostnil tréning a relax v pokojnom prostredí v blízkosti Nieuwspoortu na pobreží Severného mora. „V pláne som mal iba preteky E3 Harelbeke a Gent-Wevelgem. Na Dwars bolo zlé počasie a zima, nechceli sme riskovať. Radšej som zvolil pokojné miesto ďaleko od pretekového zhonu,“ vysvetlil Sagan.

Belgická národná pýcha

Preteky Okolo Flámska sú belgickou národnou pýchou, Sagan ich pred dvoma rokmi vyhral a doteraz je to jeho jediný triumf na niektorom z piatich slávnych monumentov. Vlani ho na ceste k prípadnému ďalšiemu víťazstvu zastavil pád približne 17 km pred cieľom, pri ktorom stiahol za sebou aj Belgičanov Grega van Avermaeta a Olivera Naesena.

Odporúčame:
Van Avermaet si verí na pretekoch Okolo Flámska, legendárne „Ronde“ je jeho hlavný cieľ

Práve Naesen pre denník L´Equipe priznal, že so Saganom o tom nemal možnosť hovoriť, lebo jeho súper nechcel. „Sagan je špecifický aj tým, že sa v pelotóne s nikým nebaví,“ povedal Naesen. Slovenský cyklista v reakcii na tieto slová povedal: „Nikdy sme sa v pelotóne nestretli v situácii, že by chcel so mnou hovoriť.“

Sagana mierne vytočili Taliani

Sagan sa v predštartovnej horúčke nevyhol ani otázke domácich novinárov o dôležitosti populárneho Ronde pre cyklistov nie belgickej národnosti. „Tieto preteky sú dôležité, lebo sú naozaj dôležité. Rovnaké je to aj z hľadiska histórie a platí to asi pre každého jazdca bez ohľadu na jeho národnosť.“

Žilinský rodák nerád odpovedá dopredu na otázky, ako by mohli vyzerať preteky a akú taktiku jeho tím zvolí. Tentoraz však vzhľadom na účasť Daniela Ossa v tíme urobil výnimku. „Môžeme sa viac zamerať na taktiku, keďže Daniel má kvalitu na to, aby sa zdržiaval vpredu až do záverečných kilometrov.“

Odporúčame:
Dopingový hriešnik Armstrong odmietol ponuku organizátorov Okolo Flámska, čestný hosť bude iný

Po otázke talianskej televízie RAI, či mu chutilo víťazstvo na Gent-Wevelgem o to viac, že zdolal kompletne silný tím Quick-Step Floors, sa Sagan mierne vytočil. „Neuvažujem o týchto veciach. Koncovka pretekov Gent-Wevelgem predsa nebola o mne proti Quick-Step Floors, boli tam všetci. Koncentroval som sa len na svoj šprint, aby som bol úspešný. Nebolo to o tom, že som chcel niekoho konkrétneho zdolať, chcel som len vyhrať,“ odpovedal Sagan v taliančine.

Slávnu trať si vyskúšali aj amatéri

Flámska televízia sa lídra tímu Bora-Hansgrohe spýtala aj na názor na tisícky amatérskych cyklistov, ktorí si trasu slávnych pretekov Okolo Flámska so všetkými stúpaniami aj „kockami“ vyskúšali už v sobotu popoludní, zatiaľ čo hlavný chod aj s jeho účasťou príde na rad až v nedeľu. „Robia to pre zábavu, pre mňa je to práca. Je to však práca, ktorú mám rád a tiež sa pri tom bavím,“ povedal Sagan.

Preteky Okolo Flámska (266,5 km) odštartovali na Veľkonočnú nedeľu 1. apríla v Antverpách o 10.30 h. Najlepší cyklisti v tradičnom cieľovom meste Oudenaarde sa očakávajú po 17.00 h.

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, cyklistika, Okolo Flámska, Peter Sagan
Zdroj: Webnoviny.sk – Preteky Okolo Flámska sú dôležité pre každého jazdca, vraví Sagan a hovorí aj o taktike tímu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *