Home / SVET / Nemecký súd rozhodne, či bývalý katalánsky líder Puigdemont zostane vo väzbe

Nemecký súd rozhodne, či bývalý katalánsky líder Puigdemont zostane vo väzbe

BERLÍN 26. marca (WebNoviny.sk) – Bývalý katalánsky líder Carles Puigdemont, ktorého v nedeľu zadržala nemecká polícia, sa v pondelok postaví pred súd. Ten rozhodne, či politik ostane vo väzbe, až kým nebude známe, či ho vydajú do Španielska. Na ktorom súde sa dané neverejné pojednávanie bude konať, prokurátori v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko neuviedli.

Nemecká polícia Puigdemonta zadržala v nedeľu na hraničnom priechode s Dánskom. O niekoľko hodín ho podľa nemeckej tlačovej agentúry DPA previezli do väznice v meste Neumünster na severe Nemecka.

Odporúčame:
Aktualizované: Bývalého katalánskeho lídra Carlesa Puigdemonta zadržala nemecká polícia

Puigdemontov právnik Jaume Alonso-Cuevillas uviedol, že bývalého prezidenta Katalánska zatkli, keď sa vracal naspäť do Belgicka. Tam sa zdržiaval od neúspešných pokusov jeho regionálnej vlády o dosiahnutie nezávislosti od Španielska.

Sudca španielskeho najvyššieho súdu opätovne aktivoval medzinárodný zatykač proti nemu v piatok, keď bol na návšteve Fínska. Zatykače vydal aj na piatich ďalších katalánskych separatistických lídrov.

Viac k témam: Carles Puigdemont, Katalánsko, Nemecko, polícia, Španielsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecký súd rozhodne, či bývalý katalánsky líder Puigdemont zostane vo väzbe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Trump prirovnal Bidenovu vládu k nacistickému gestapu, sťažoval sa na viaceré trestné stíhania

Vyjadril sa tak v sobotu v jeho floridskom rezorte Mar-a-Lago počas podujatia s republikánskymi donormi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *