Home / SVET / Pápež František na Zelený štvrtok umyje nohy väzňom v rímskej väznici

Pápež František na Zelený štvrtok umyje nohy väzňom v rímskej väznici

VATIKÁN 22.  marca (WebNoviny.sk) – Pápež František umyje na Zelený štvrtok nohy dvanástim väzňom v centrálnej rímskej väznici. Tradičné gesto má odzrkadľovať jeho ochotu slúžiť druhým.

Vatikán uviedol, že František sa stretne s trestancami 29. marca vo väznici Regina Coeli. Budú medzi nimi aj sexuálni predátori zo špeciálne chráneného krídla.

Odporúčame:
Pápež František odsúdil prostitúciu ako mučenie ženy, zneužívajúcich mužov označil kriminálnikmi

František spravil z rituálu umývania nôh na Zelený štvrtok charakteristický znak svojho pápežstva. Zvyk odráža Františkovo presvedčenie, že katolícka cirkev musí ísť až na okraj spoločnosti, aby mohla slúžiť ľuďom.

Jeho rozhodnutie osláviť prvú slávnosť umývania nôh pred piatimi rokmi v rímskom detenčnom centre sa stretlo s nevôľou medzi katolíckymi konzervatívcami, keďže pápež umyl nohy aj ženám a moslimom.

Viac k témam: Pápež František, Vatikán, Veľká noc, Zelený štvrtok
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František na Zelený štvrtok umyje nohy väzňom v rímskej väznici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (3. máj 2024): Výročie úmrtia M. R. Štefánika v Prezidentskom paláci, prvá tohtoročná cesta vlakom do Splitu aj boj za zachovanie RTVS

Piatok očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *