Home / šport / Tenis / Lacko na turnaji ATP Masters 1000 v Miami prehral slovensko-české derby

Lacko na turnaji ATP Masters 1000 v Miami prehral slovensko-české derby

MIAMI 21. marca (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral za 110 minút 6:7 (2), 3:6 s rovnako nenasadeným Čechom Jiřím Veselým v stredajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Miami Open presented by Itaú v americkom Miami na Floride.

Postupujúci preverí v 2. kole domáceho Johna Isnera nasadeného ako štrnásteho. S Filipom Havajom v rámci zázemia v bratislavskej Love 4 Tennis Academy Erika Csarnakovicsa spolupracujúci Lacko hral s 24-ročným ľavorukým Veselým (64.) premiérovo v kariére.

Odporúčame:
Nový kapitán Hrbatý predbežne nominoval šesť hráčov na súboj proti Bosne a Hercegovine

V súvislosti s budúcim týždňom sa prihlásil na halový „hardový“ challenger vo francúzskom St. Brieuc, alternatívou je sústredenie daviscupových reprezentantov SR v španielskej Marbelle. Lacko figuruje v predbežnej širšej nominácii nového kapitána Dominika Hrbatého na bratislavské antukové stretnutie s Bosnou a Hercegovinou v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny (6. – 7. apríla).

Tridsaťročný piešťanský rodák Lacko, aktuálne 104. v singlovom renkingu, si v minulosti zahral v „main draw“ v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne v Maimi päťkrát a dva razy sa prebojoval do 2. kola (2012 a 2014). Vlani ako kvalifikant prehral v 1. kole s Barbadosanom Darianom Kingom 6:7 (2), 4:6.

Miami – dvojhra – 1. kolo

Jiří Veselý (ČR) – Lukáš Lacko (SR) 7:6 (2), 6:3 za 110 minút

Viac k témam: Jiří Veselý, Lukáš Lacko, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Lacko na turnaji ATP Masters 1000 v Miami prehral slovensko-české derby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *