Home / SLOVENSKO / Krok prezidenta Kisku nemusí viesť k upokojeniu, tvrdí Sme rodina a trvá na predčasných voľbách

Krok prezidenta Kisku nemusí viesť k upokojeniu, tvrdí Sme rodina a trvá na predčasných voľbách

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Hnutie Sme rodina naďalej zastáva stanovisko, že najlepším a najférovejším riešením sú predčasné voľby. Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení hnutia, vymenovať alebo nevymenovať vládu je plne v kompetencii prezidenta a preto jeho rozhodnutie prijímajú.

„Na jednej strane chápeme, že sa takýmto spôsobom snaží upokojiť situáciu. Na druhej strane však máme obavy, že pri tom, čo sa deje a aké veci neustále vychádzajú na povrch, nemusí tento prezidentov krok viesť k upokojeniu,“ konštatuje Sme rodina.

Odporúčame:
Toto je vláda postupnej deštrukcie dôvery občanov, tvrdí Remišová na Pellegriniho návrh kabinetu

Hnutie zároveň vyjadruje počudovanie, že koalícia si neverí a odmieta predčasné voľby „Je to v rozpore s ich vyhláseniami, že majú podporu ľudí, pre ktorých tak veľa robia. My sme prišli do politiky ľuďom pomáhať a nie klamať, kradnúť a podvádzať. O to sa snažíme a preto sa predčasných volieb nebojíme,“ dodáva hnutie.

Prezident Andrej Kiska vo štvrtok vymenuje Petra Pellegriniho za predsedu vládu a následne akceptuje jeho návrh kabinetu. Ako v stredu povedal, s návrhom však nie je na sto percent spokojný. Ako hlava štátu ale nechce prekročiť hranicu danú ústavou a ústavnými zvyklosťami. Kiska pripomenul, že Pellegrini mu priniesol dosť podpisov poslancov, ktorí vláde v parlamente prisľúbili vyjadriť dôveru.

Odporúčame:
Aktivisti vyzývajú prezidenta Kisku, aby nevymenoval Lubyovú ministerkou školstva

Dôležitejšie však podľa prezidenta je, že táto vláda bude musieť zabojovať aj o dôveru verejnosti, čo bude v dnešnej napätej situácii ešte náročnejšie.

„Verím, že si túto zodpovednosť uvedomuje každý jeden budúci minister a každá jedna budúca ministerka. Ako prezident budem dbať na to, aby na túto zodpovednosť nemohli ani na chvíľu zabudnúť,“ povedal v stredu Kiska.

Viac k témam: Andrej Kiska, Ján Kuciak, Peter Pellegrini, politická kríza, Sme Rodina Boris Kollár
Zdroj: Webnoviny.sk – Krok prezidenta Kisku nemusí viesť k upokojeniu, tvrdí Sme rodina a trvá na predčasných voľbách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *