Home / SLOVENSKO / Online: Pellegrini doniesol Kiskovi nový návrh vlády, kandidáti na ministrov chodia do paláca

Online: Pellegrini doniesol Kiskovi nový návrh vlády, kandidáti na ministrov chodia do paláca

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Peter Pellegrini, poverený zostavením novej vlády, v stredu priniesol prezidentovi Andrejovi Kiskovi nový návrh vlády. Hlava štátu v utorok odmietla dať zelenú jeho prvému návrhu.

V druhom návrhu už nefiguruje Jozef Ráž, ktorý mal nahradiť ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Predsedníctvo Smeru-SD po odmietnutí Ráža nominovalo na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera. Na ministerku zdravotníctva Smer navrhuje štátnu tajomníčku rezortu Andreu Kalavskú.

S prezidentom hovoril otvorene

„Prešli sme si s pánom prezidentom znovu tie nominácie, ktoré som mu predložil. Pán prezident sa postupne stretne s vybranými novými kandidátmi na jednotlivých ministrov. Na základe toho, ako prebiehal náš rozhovor, môžem vyjadriť presvedčenie, že už nič nebráni tomu, aby pán prezident po tom, ako sa zoznámi s novými kandidátmi, vám dnes (v stredu, pozn. red.) poobede oznámil, kedy vymenuje novú vládu Slovenskej republiky,“ povedal Pellegrini.

Odporúčame:
Tomáš Drucker vysvetlil, prečo prijal ponuku byť ministrom vnútra

Nemyslí si, že by prezident nové nominácie odmietol. „Hovoril som o tom s pánom prezidentom veľmi otvorene. Môžem vám povedať, že na základe spoločných rokovaní vyjadrujem presvedčenie, že dnes už nič nebráni tomu, aby pán prezident v najbližších hodinách alebo dňoch mohol vymenovať vládu,“ uviedol.

Kandidáti na ministrov v paláci

Prezident bude informovať o svojom rozhodnutí po poslednom rozhovore, a to s kandidátkou na post ministerky zdravotníctva Andreou Kalavskou.

Súčasný minister zdravotníctva Tomáš Drucker, ktorý by mal byť novým ministrom vnútra, je podľa Pellegriniho človek, ktorý sa vie rýchlo a odborne zahryznúť do problematiky, ktorej sa má venovať. „Je tá najsprávnejšie osoba, má manažérske schopnosti,“ dodal Pellegrini.

Kiska v stredu v prezidentskom paláci postupne prijma kandidátov na ministrov. Prvý o 9:30 prišiel Gábor Gál (kandidát na ministra spravodlivosti). Druhá v poradí je od 11:30 Ľubica Laššáková (kandidátka na ministerku kultúry).

O 14:00 príde za hlavou štátu Richard Raši (kandidát na podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu). O 14:30 nasleduje Tomáš Drucker (kandidát na ministra vnútra) a o 15:00 Andrea Kalavská (kandidátka na ministerku zdravotníctva).

Textový online prenos (minúta po minúte)

Peter Pellegrini pokračuje vo svojej snahe zostaviť vládu

9:45 Do prezidentského paláca už dorazil kandidát na ministra spravodlivosti Gábor Gál, ktorý ma vo funkcii nahradiť Luciu Žitňanskú.

9:30 Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SK SaPA) vyzýva Petra Pellegriniho, aby na post ministra zdravotníctva nenominoval štátnu tajomníčku Andreu Kalavskú.

Odporúčame:
Kalavská nepomohla zlepšiť zdravotníctvo, komora sestier ju za ministerku nechce

9:05 Peter Pellegrini, ktorý je poverený zostavením vlády, odovzdal prezidentovi Andrejovi Kiskovi nový návrh členov vlády, v ktorom už nefiguruje Jozef Ráž, ktorý mal na poste ministra vnútra nahradiť Roberta Kaliňáka. Na Kaliňákov rezort má nastúpiť Tomáš Drucker a šéfkou rezortu zdravotníctva má byť Andrea Kalavská.

Viac k témam: Andrej Kiska, Ján Kuciak, Most-Híd, Peter Pellegrini, predčasné parlamentné voľby, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Online: Pellegrini doniesol Kiskovi nový návrh vlády, kandidáti na ministrov chodia do paláca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský si verí v pozícii lídra útoku, na majstrovstvá sveta v hokeji prišiel aj pre trénera Ramseyho (foto)

„Je mi jedno, s kým budem v útoku, všetci sú to dobrí hráči," povedal mladý slovenský talent.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *