Home / šport / Ostatné športy / Hirscher ovládol obrovský slalom v Aare a vyrovnal rekord Stenmarka a Maiera

Hirscher ovládol obrovský slalom v Aare a vyrovnal rekord Stenmarka a Maiera

AARE 17. marca (WebNoviny.sk) – Suverén aktuálnej sezóny zjazdového lyžovania Marcel Hirscher zvíťazil v sobotňajšom obrovskom slalome v rámci finále Svetového pohára vo švédskom Aare.

Dvadsaťdeväťročnému Rakúšanovi stačil na triumf aj štvrtý najlepší čas v 2. kole, celkovo vyhral s náskokom 23 stotín sekundy pred Nórom Henrikom Kristoffersenom. Tretí s mankom 26 stotín sekundy skončil Francúz Victor Muffat-Jeandet. Slovensko nemalo v pretekoch zastúpenie.

Prvenstvo v celkovom poradí

Dvojnásobný olympijský víťaz Hirscher si už pred dvoma týždňami v Kranjskej Gore zabezpečil prvenstvo v celkovom poradí Svetového pohára aj hodnotení obrovského slalomu. Elite zjazdového lyžovania kraľuje nepretržite už sedem rokov. Hirscher sa stal len tretím zjazdárom, ktorý v jednej sezóne dokázal vyhrať 13 pretekov. Pred ním to dokázali len Ingemar Stenmark (1978/1979) a Hermann Maier (2000/2001).

Hirscher má šancu aj na 14. víťazstvo, nedeľňajší slalom bude záverečným podujatím tejto sezóny. Fenomenálny Rakúšan si v sobotu pripísal na konto 58. prvenstvo v SP, 28. v obrovskom slalome.

Kristoffersen skončil druhý

„Dnes to nebolo jednoduché. Som super šťastný, že som dokázal vyhrať aj v poslednom obráku v sezóne. V prvom kole som predviedol krištáľovo čistú jazdu a pred druhým kolom som vedel, že to bude mix rizika a ambície víťazstva,“ cituje Hirschera portál laola.at.

Dvadsaťtriročný Kristoffersen vybojoval 46. umiestnenie na stupňoch víťazov v rámci Svetového pohára, o šesť rokov starší Muffat-Jeandet má na konte sedem pódií v SP.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 

Aare (Švéd.) – sobota:

Muži – obrovský slalom (1. + 2. kolo): 1. Marcel Hirscher (Rak.) 2:13,63 min, 2. Henrik Kristoffersen (Nór.) +0,23, 3. Victor Muffat-Jeandet (Fr.) +0,26, 4. Loic Meillard (Švaj.) +0,68, 5. Žan Kranjec (Slovin.) +1,10, 6. Matts Olsson (Švéd.) +1,58

Viac k témam: Marcel Hirscher, Svetový pohár v alpskom lyžovaní, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Hirscher ovládol obrovský slalom v Aare a vyrovnal rekord Stenmarka a Maiera © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vadovičová získala druhú medailu na paralympijských hrách v Paríži, posledný výstrel jej však nevyšiel

Pre 41-ročnú Vadovičovú je to ôsma medaila z paralympijskej scény. Na konte má päť zlatých, dve striebra a jeden bronz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *