Home / SLOVENSKO / Protesty „Za slušné Slovensko“ pokračujú, organizátori chcú predčasné voľby

Protesty „Za slušné Slovensko“ pokračujú, organizátori chcú predčasné voľby

BRATISLAVA 16. marca (WebNoviny.sk) – V piatok sa koná ďalšie zhromaždenie Za Slušné Slovensko. Zhromaždenie v Bratislave sa opäť bude konať na Námestí SNP. Okrem iných k zúčastneným prehovoria Zuzana Kronerová, František Mikloško, Filip Vagáč, Martin Mojžis, Ondrej Gažovič, Juraj Kemka.

Minulý týždeň prehovorili emeritný arcibiskup Róbert Bezák či sestra Jána Kuciaka Mária. „Vyzývame všetkých, ktorí sa zúčastnia na dnešných zhromaždeniach, aby prišli pokojne a rozhodne vyjadriť svoj občiansky postoj. Nenechajme sa nikým vyprovokovať. Prosíme všetkých, aby rešpektovali pokyny organizátorov a polície,“ uviedli organizátori pochodov. Zároveň prosia ľudí, aby si priniesli kľúče. Organizátori žiadajú predčasné voľby.

Odporúčame:
Online: Prezident Kiska prijal Ficovu demisiu, novú vládu bude zostavovať Pellegrini

Tento týždeň sa takisto zhromaždenia konajú po celom Slovensku aj vo svete – v minimálne 34 slovenských mestách a 25 mestách v zahraničí. Okrem Bratislavy napríklad aj v Trnave, Bánovciach nad Bebravou, Komárne, Košiciach, Lučenci, Pezinku či Nitre, Rožnave alebo Veľkom Krtíši. V zahraničí sa zídu vo väčšine európskych hlavných miest, ale aj Brne, Malage, New Yorku, Sydney či Reykjavíku a Santiago de Chille.

Odporúčame:
Foto: Ľudia na zhromaždení „Za slušné Slovensko“ štrngali kľúčmi a skandovali Dosť bolo Fica (aktualizované)

Minulý týždeň na zhromaždenia po celom Slovensku prišlo odhadom 120-tisíc ľudí, pričom v Bratislave prišlo na Námestie SNP 50- až 60-tisíc. Týždeň predtým, v piatok 2. marca, sa konali spomienkové zhromaždenia a pochody, ktorými si ľudia uctili pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Organizátori považujú predčasné voľby za jedinú možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát a novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia podozriví z korupcie a z prepojenia na organizovaný zločin. Tiež žiadajú nezávislé vyšetrenie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zhromaždenie „Postavme sa za slušné Slovensko“

Viac k témam: Ján Kuciak, Most-Híd, pochod „Za slušné Slovensko“, predčasné parlamentné voľby, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Protesty „Za slušné Slovensko“ pokračujú, organizátori chcú predčasné voľby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Návrat Ficovej vlády znamenal koniec snáh o zlepšenie slobody médií na Slovensku, uvádzajú Reportéri bez hraníc

Slovensko sa prepadlo v rebríčku slobody tlače o 12 priečok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *