Home / SLOVENSKO / Iniciatíva Harabin na hrad začala zbierať podpisy na podporu prezidentskej kandidatúry sudcu

Iniciatíva Harabin na hrad začala zbierať podpisy na podporu prezidentskej kandidatúry sudcu

BRATISLAVA 16. marca (WebNoviny.sk) – Občianska iniciatíva Harabin na hrad začala oficiálne so zbieraním podpisov obyvateľov Slovenskej republiky na podporu kandidatúry sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina v prezidentských voľbách, ktoré budú v roku 2019.

Ako novinárom povedal jeden z členov iniciatívy Marián Tkáč, Slovenská republika práve v súčasnosti potrebuje prezidenta s právnickým vzdelaním, ktorý navyše ctí tradície, napríklad rodinu, prácu či česť. Všetky tieto kritériá podľa iniciatívy sudca Harabinspĺňa.

Odporúčame:
Novej etickej komisie v súdnej rade sa bojím asi ako predvlaňajšieho snehu, vyhlásil Harabin

„V týchto ťažkých časoch je nutné mať za prezidenta človeka, ktorý sa vyzná v právnej oblasti a dokáže aj obyčajným občanom pomôcť. Štefan Harabin je navyše priamočiary, odvážny, energický a morálny občan štátu. Nie je naviazaný na záujmové skupiny, či politické špičky a tak by mohol byť dobrou hlavou štátu,“ uviedol Tkáč. Ako dodal, iniciatíva v súčasnosti nevie presný počet vyzbieraných podpisov, dajú sa podľa jeho slov rátať na stovky.

Štefan Harabin je sudcom Najvyššieho súdu SR, okrem iného pôsobil aj ako predseda Súdnej rady SR a ako minister spravodlivosti. Podľa Mariána Tkáča sudca prehodnotí svoju kandidatúru, keď bude vyzbieraných 15-tisíc podpisov.

Viac k témam: prezidentské voľby na Slovensku, Štefan Harabin, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Iniciatíva Harabin na hrad začala zbierať podpisy na podporu prezidentskej kandidatúry sudcu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský si verí v pozícii lídra útoku, na majstrovstvá sveta v hokeji prišiel aj pre trénera Ramseyho (foto)

„Je mi jedno, s kým budem v útoku, všetci sú to dobrí hráči," povedal mladý slovenský talent.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *