Home / SLOVENSKO / Košický súd vzal do predbežnej väzby Antonina V., o ktorom písal zavraždený novinár Ján Kuciak

Košický súd vzal do predbežnej väzby Antonina V., o ktorom písal zavraždený novinár Ján Kuciak

KOŠICE 15. marca (WebNoviny.sk) – Košický krajský súd vo štvrtok vyhovel návrhu prokuratúry a vzal Taliana Antonina V. (1975), žijúceho a podnikajúceho na východe Slovenska, do predbežnej väzby. Antonino sa nevyjadril k prípadnej sťažnosti proti uzneseniu súdu. Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Anna Pančurová.

Krajský prokurátor v Košiciach podal návrh na vzatie do predbežnej väzby Antonina V., na ktorého európsky zatýkací rozkaz vydal súd v Benátkach 9. marca 2018. Antonino V. je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami.

Podľa obvinenia sa Antonino V. od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky.

Odporúčame:
Aktualizované: V Michalovciach zadržali Antonina V., v Taliansku ho majú stíhať pre drogy

Ako uviedol hovorca košickej prokuratúry Milan Filičko, Krajská prokuratúra Košice prostredníctvom slovenského národného zastúpenia v Eujrouste požiadala taliansku stranu o poskytnutie dodatočných informácií v zmysle zákona o európskom zatýkacom rozkaze.

Prokuratúra má 40 dní na to, aby súdu doručila originál zatýkacieho rozkazu s príslušnými dokladmi, ktoré poskytne talianska prokuratúra. Súd potom bude rozhodovať o vydávacej väzbe. Ak prokuratúra potrebné dokumenty nepredloží, bude musieť súd Antonina V. prepustiť.

Viac k témam: Antonino Vadala, drogy, Ján Kuciak, Košice, súd, Taliansko
Zdroj: Webnoviny.sk – Košický súd vzal do predbežnej väzby Antonina V., o ktorom písal zavraždený novinár Ján Kuciak © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini odovzdal ďakovné medaily za zásluhy o rozvoj spoločnosti v oblasti obrany a bezpečnosti (video)

Urobil tak v Brezovej pod Bradlom počas osláv Dňa Ozbrojených síl (OS) SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *