Home / SLOVENSKO / Možných termínov predčasných volieb je viac, tvrdí podpredseda SNS Jaroslav Paška

Možných termínov predčasných volieb je viac, tvrdí podpredseda SNS Jaroslav Paška

BRATISLAVA 14. marca (WebNoviny.sk) – Možných termínov na predčasné parlamentné voľby môže byť podľa podpredsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jaroslava Pašku viac. Uviedol to v stredu pred novinármi s tým, že predpokladá, že to nebude počas prázdnin.

Vhodná konštelácia

Ako najpravdepodobnejší termín sa spomína 7. júl. „Nechcel by som to hodnotiť. Je otázka, do akej miery to bude vhodná konštelácia,“ uviedol Paška s tým, že technicky by sa dal júlový termín stihnúť a SNS je za čo najskorší termín. „Naša strana sa nebude to tohto veľmi vkladať. Budeme sa usilovať, aby bol problém vyriešený čím skôr,“ dodal.

Odporúčame:
Hrnčiar sa stotožňuje s výsledkom Republikovej rady Most-Híd, bude hlasovať v súlade s klubom

Na otázku, kedy by mal byť termín istý, uviedol, že je to v kompetencii koaličných lídrov, aby o tom rozhodli v lehote, do pondelka 19. marca.„Pokiaľ Most-Híd funguje ako koaličný partner a necháva NR SR konštruktívne viesť ďalej, tak je potrebné vytvoriť priestor, aby sa takto pracovalo a aby sa udržala forma spolupráce aj v predvolebnom období,“ uviedol Paška s tým, že zákony, ktoré sú v prvom či v druhom čítaní, by bolo dobré dotiahnuť do konca.Jaroslav Paška uviedol, že stále je možnosť, že zásadná rekonštrukcia vlády by mohla priniesť riešenie.

Dostatočný priestor

V prípade, ak by sa koalícia nakoniec dohodla na rekonštrukcii vlády a zhodla by sa na výmene premiéra, by bolo podľa Pašku veľmi dôležité, či by náhradníka prezident Andrej Kiska akceptoval a či by ho vymenoval. „Nechceli by sme robiť personálnu politiku Smeru,“ uviedol.

Odporúčame:
Rokovanie vlády bolo podľa ministrov vecné, Kaliňák sa na konci poďakoval za spoluprácu

Podľa Pašku by to mal byť človek s politickými skúsenosťami, za sebou by mal mať odbornú kariéru, mal by byť známy verejnosti a mal by byť dôveryhodný. SNS však do vyjednávania Mosta-Híd so Smerom nezasahuje. „Snažíme sa, aby mali dostatočný priestor,“ dodal.

Viac k témam: Ján Kuciak, Jaroslav Paška, Most-Híd, predčasné parlamentné voľby, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Možných termínov predčasných volieb je viac, tvrdí podpredseda SNS Jaroslav Paška © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini odovzdal ďakovné medaily za zásluhy o rozvoj spoločnosti v oblasti obrany a bezpečnosti (video)

Urobil tak v Brezovej pod Bradlom počas osláv Dňa Ozbrojených síl (OS) SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *