Home / SLOVENSKO / Ministerstvo vnútra stále čaká na rozhodnutie vo veci čurillovcov, o pokute sa rozhodne čoskoro

Ministerstvo vnútra stále čaká na rozhodnutie vo veci čurillovcov, o pokute sa rozhodne čoskoro

22.10.2024 (SITA.sk) – Úrad na ochranu oznamovateľov zatiaľ nerozhodol o odvolaní rezortu vnútra proti pokute, ktorú mu úrad uložil za postup vo veci príslušníkov Policajného zboru známych ako „čurillovci“. Ako však pre agentúru SITA uviedla Alexandra Znášiková z odboru prevencie a komunikácie úradu, malo by sa tak stať v najbližších dňoch.

Ministerstvo vnútra ešte v septembri zdôraznilo, že v prípade, že dôjde k potvrdeniu rozhodnutia o uložení pokuty, podá na súd správnu žalobu. Rezort totiž trvá na tom, že jeho postup bol v súlade so zákonom.

Úrad na ochranu oznamovateľov uložil rezortu vnútra začiatkom leta pokutu vo výške 90-tisíc eur. Dôvodom podľa úradu bolo, že ministerstvo postavilo príslušníkov bývalej Národnej kriminálnej agentúry okolo Jána Čurillu ako chránených oznamovateľov mimo službu bez predchádzajúceho súhlasu tohto úradu.

Policajti získali štatút chránených oznamovateľov na základe rozhodnutia prokurátorov, ktorí dozorovali kauzu Rozuzlenie. Rezort vnútra vtedy pripomenul, že vo vzťahu k neodkladným opatreniam, ktoré žiadali „čurillovci“ vydať, rozhodli vo všetkých prípadoch odvolacie senáty Krajského súdu v Bratislave jednomyseľne v prospech ministerstva.

Viac k témam: Čurillovci, NAKA, Odvolanie, Pokuta
Zdroj: SITA.sk – Ministerstvo vnútra stále čaká na rozhodnutie vo veci čurillovcov, o pokute sa rozhodne čoskoro © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kauza sekty AllatRa má dohru. Žilinka chce odvolať námestníka žilinskej krajskej prokuratúry

Žilinka už predtým vyzval dotyčného na okamžité vyvodenie osobnej personálnej zodpovednosti pre objektívne poškodenie reputácie prokuratúry v súvislosti s konaním v medializovanej trestnej veci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *