Home / SLOVENSKO / Youtuberka z Republiky Lívia Pavlíková čelí trestnému oznámeniu, zverejnila osobné údaje maloletej študentky

Youtuberka z Republiky Lívia Pavlíková čelí trestnému oznámeniu, zverejnila osobné údaje maloletej študentky

17.10.2024 (SITA.sk) – Inštitút ľudských práv (IĽP) vo štvrtok podal na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na kandidátku politickej strany Republika a youtuberku Líviu Pavlíkovú.

Ako IĽP ďalej informoval, Pavlíková zverejnila fotografie a osobné údaje študentky trenčianskeho gymnázia, ktorá plánovala zorganizovať spomienkovú akciu na obete útoku na Zámockej ulici v Bratislave z roku 2022. Študentka pritom má len 14 rokov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Deň pestrosti v Trenčíne (fotografie)

Právoplatne odsúdený Milan Mazurek zverejnil meno a fotky učiteľky, ktorá s iniciatívou pietneho aktu na trenčianskeho Gymnázia Ľudovíta Štúra prišla. Následne jeho kolegyňa, neúspešná kandidátka strany Republika, pani Lívia Pavlíková sa dokonca zamerala na jednu zo študentiek, ktorá chcel participovať na spomienkovom podujatí,“ uviedol riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher s tým, že ide o nebezpečný precedens. Žiada preto prokuratúru, aby zasiahla.

Podľa právnika IĽP Daniela Grejtáka v tejto súvislosti existuje podozrenie, že Pavlíková zámerne alebo nedbanlivostne vystavila negatívne následkom a potenciálnej ujme maloletú osobu. „Legislatíva pozná v takomto prípade viaceré možnosti ako čin posúdiť a stíhať,“ doplnil.

Podľa medializovaných informácii europoslanec Milan Mazurek s kandidátkou Republiky Líviou Pavlíkovou v súvislosti so spomienkovou akciou na dvoch zavraždených v bratislavskom bare Tepláreň na gymnáziu v Trenčíne podujatie opísali tak, že škola podporuje „zvrátenosti“ a vyzýva žiakov maľovať plagáty „s bozkávajúcimi sa mužmi„. Keď jedna zo študentiek kritizovala videá Republiky, Pavlíková zverejnila jej profil s fotografiami a uviedla, že vyzerá ako „chodiaca depresia„.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výročie útoku na Tepláreň na Zámockej ulici (fotografie)

Viac k témam: bratislavská Tepláreň, LGBTI, Osobné údaje, Riaditeľ IĽP, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave, Trestné oznámenie
Zdroj: SITA.sk – Youtuberka z Republiky Lívia Pavlíková čelí trestnému oznámeniu, zverejnila osobné údaje maloletej študentky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

SIS chystá kompromitujúcu správu proti opozícii, preto podľa liberálov koalícia odvolala Kolíkovú

Podľa Gröhlinga Gašparovcom a Robertovi Ficovi prekážalo, že im Mária Kolíková pozerá na prsty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *