Home / SLOVENSKO / Prvá stavebná sporiteľňa prináša finančné vzdelávanie do slovenských škôl

Prvá stavebná sporiteľňa prináša finančné vzdelávanie do slovenských škôl

16.10.2024 (SITA.sk) – PSS, Prvá stavebná sporiteľňa prináša finančné vzdelávanie pre žiakov slovenských škôl. V spolupráci s neziskovou organizáciou EDULAB daruje 50 základným školám interaktívny balík vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu žiakom lepšie pochopiť princípy finančnej gramotnosti.

Finančná gramotnosť je kľúčová pre správne hospodárenie s peniazmi, vyhýbanie sa dlhom a prijímanie rozumných finančných rozhodnutí. Umožňuje ľuďom plánovať si budúcnosť, efektívne šetriť a investovať, čo prispieva k ich finančnej stabilite a lepšej kvalite života. PSS sa rozhodla prispieť k zvyšovaniu finančnej gramotnosti medzi žiakmi na Slovensku tým, že poskytne 50. základným školám bezplatný balík vzdelávacích materiálov Fenomény sveta Peniaze. „Tento balík obsahuje vzdelávacie materiály a úlohy v tlačenej aj digitálnej podobe, ktoré učiteľom pomôžu inovatívnym spôsobom vysvetliť učivo. Žiaci tak získajú cenné vedomosti, ktoré im pomôžu v budúcnosti zodpovedne narábať s peniazmi,“ hovorí Alexandra Kamenická, vedúca odboru značky a reklamy Prvej stavebnej sporiteľne. Tieto balíky vzdelávacích materiálov spolu s prednáškou o finančnej gramotnosti odovzdá PSS školám spoločne so svojimi obchodnými zástupcami v jednotlivých regiónoch.

Okrem toho budú mať vďaka spolupráci PSS s organizáciou EDULAB všetci učitelia na Slovensku bezplatný prístup k online vzdelávaciemu kurzu o finančnej gramotnosti, ktorým si rozšíria zručnosť vyučovať a priviesť žiakov k týmto vedomostiam.

Sériu vzdelávacích videí pre žiakov základných škôl o finančnej gramotnosti zverejnila PSS aj na svojej webstránke. Dozvedia sa z nich napríklad, ako fungujú finančné inštitúcie, či ako plánovať rodinný rozpočet. Chce tak prispieť k rozvoju informovanosti v tejto téme a pristupovať k celospoločenským témam zodpovedne.

PSS prináša finančné vzdelávanie do slovenských škôl v rámci projektu Mapa školského know-how. Za jeho vznikom stojí Združenie základných škôl Slovenska a nezisková organizácia EDULAB.

Link na stránku projektu: mapa.edulab.sk

Informačný servis

Viac k témam: Finančné vzdelávanie, PR
Zdroj: SITA.sk – Prvá stavebná sporiteľňa prináša finančné vzdelávanie do slovenských škôl © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Objednávka správy SIS prehlbuje obavy z využívania atentátu na Fica, podľa Šimečku je vyšetrovanie netransparentné (video)

Gábor Grendel z hnutia Slovensko k vyšetreniu atentátu na premiéra dodal, že Matúš Šutaj Eštok v utorok na brífingu po rokovaní vlády povedal tri dôležité veci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *