Home / EKONOMIKA / Ministerstvo vnútra prekonzultuje obstaranie nových vrtuľníkov s ministersvom financií, prepracovalo totiž pôvodný plán

Ministerstvo vnútra prekonzultuje obstaranie nových vrtuľníkov s ministersvom financií, prepracovalo totiž pôvodný plán

16.10.2024 (SITA.sk) – Ministerstvo vnútra bude obstaranie nových vrtuľníkov ešte konzultovať s ministerstvom financií. Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca rezortu vnútra Matej Neumann, ministerstvo totiž prepracovalo pôvodný, ešte v rokoch 2021 až 2022 navrhnutý dlhodobý plán rozvoja vrtuľníkovej služby, ktorý bude reflektovať potreby jednotlivých útvarov. Tie sa totiž podľa rezortu menia v čase aj v závislosti od bezpečnostnej situácie.

„Nová technika bude obstaraná v súlade s týmto aktualizovaným plánom po schválení vládou,“ doplnil Neumann.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) ešte v septembri povedal, že rezort vnútra momentálne disponuje jedným letuschopným vrtuľníkom, pričom ideálne by bolo, kedy ich mal aspoň šesť.

Ako ďalej uviedol, za účelom zabezpečia ďalších strojov na zasadnutie vlády predloží koncepciu rozvoja vládnej letky. Šutaj Eštok doplnil, že do konca októbra zároveň očakáva dodanie nového vrtuľníka AW189.

Viac k témam: hovorca rezortu vnútra, konzultácie, Minister vnútra SR, nákup vrtuľníkov, vrtuľníky
Zdroj: SITA.sk – Ministerstvo vnútra prekonzultuje obstaranie nových vrtuľníkov s ministersvom financií, prepracovalo totiž pôvodný plán © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda sa chce mstiť nepohodlným občianskym združeniam, Holečková kritizuje úpravu transakčnej dane

Minister práce Erik Tomáš navrhol, aby sa transakčná daň nevzťahovala na verejnoprospešné občianske združenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *