Home / SLOVENSKO / Minister Tomáš udelil ocenenia 21 osobnostiam za Sociálny čin roka, kategórie boli zamerané na pomoc rodinám a deťom (foto)

Minister Tomáš udelil ocenenia 21 osobnostiam za Sociálny čin roka, kategórie boli zamerané na pomoc rodinám a deťom (foto)

7.10.2024 (SITA.sk) – Minister Erik Tomáš ocenil 21 prínosných osobností v sociálnej oblasti. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš udelil ocenenia za Sociálny čin roka 21 jednotlivcom a kolektívom, ktorí sa výrazne angažovali v sociálnej oblasti a starostlivosti o deti.

Príbehy inšpiratívnych ľudí

Ocenení boli v troch kategóriách, prvá sa zameriavala na výnimočné úsilie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately pri ochrane a podpore detí v núdzi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Odovzdávanie ocenení ministra práce Sociálny čin (fotografie)

Druhá kategória sa sústredila na zamestnancov centier pre deti a rodiny, ktorí dennodenne prispievajú k zlepšeniu životov zraniteľných detí. V tretej kategórii bolo ocenených šesť osobností za ich dlhodobé nasadenie v podpore sociálne znevýhodnených skupín.

Sú to príbehy mnohých inšpiratívnych ľudí. Tých, ktorí pomáhajú zdravotne znevýhodneným alebo sa usilujú, aby mohli rodiny zostať pohromade. Ďalší zas celý svoj profesionálny život zasvätili pomoci sociálne slabým, nachádzali riešenia pre ich neľahké životné situácie a v niektorých prípadoch dokonca zachraňovali životy. Títo ľudia, ktorí nezištne pomáhajú druhým nám potvrdzujú, že dôležité sú činy a nie slová,“ uviedol pri tejto príležitosti Erik Tomáš.

Ocenenie je aj motiváciou

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR udeľuje ocenenie Sociálny čin roka už od roku 2003. Oceňujú sa ním jednotlivci i kolektívy, ktoré sa výrazne zaslúžili o zlepšenie kvality života zraniteľných skupín a prispievajú k rozvoju efektívnej praxe v oblasti sociálnych služieb. Ocenenie je nielen formou uznania, ale aj motiváciou pre ďalších pracovníkov v tejto oblasti, aby pokračovali vo svojej dôležitej práci.

Súčasťou tohtoročného podujatia bola aj výstava obrazov, ktoré namaľovali deti z centier pre deti a rodinu, s motívom „Za čo som najviac vďačný“. Týmto spôsobom pomocou kreativity vyjadrili svoje osobné príbehy, skúsenosti a pocity, a prispeli tak k zvýšeniu povedomia o výzvach, ktorým čelia.

Viac k témam: Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Ocenenie
Zdroj: SITA.sk – Minister Tomáš udelil ocenenia 21 osobnostiam za Sociálny čin roka, kategórie boli zamerané na pomoc rodinám a deťom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Štyri obce v Trnavskom kraji budú mať nových starostov, do volieb išli ako nezávislí kandidáti

Vo daných obciach sa v komunálnych voľbách v roku 2022 zvolení starostovia svojich postov písomne vzdali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *