Home / SLOVENSKO / Vojnu na Ukrajine si želá Západ, zopakoval Fico

Vojnu na Ukrajine si želá Západ, zopakoval Fico

6.10.2024 (SITA.sk) – Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) opätovne vyhlásil, že vojnu na Ukrajine si želá Západ. Ako povedal v rozhovore pre STVR, vojna pokračuje len preto, že je podporovaná Západom za účelom „položiť Rusov na kolená„.

V krajine, ktorá je susednou krajinou Slovenska, prebieha vojenský konflikt, kde sa naozaj zabíjajú Slovania a kde Európa toto zabíjanie významne podporuje,“ vyhlásil Fico. Ako ďalej uviedol, konflikt sa však nedá vyriešiť vojensky.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Premiér zároveň povedal, že na budúci rok by pri príležitosti 80. výročia konca II. svetovej vojny chcel navštíviť Moskvu.

Prosím, netrpme tou rusofóbiou. Nehovorme automaticky hneď, keď sa pozitívne vyjadrujeme na adresu Červenej armády alebo bývalého Sovietskeho zväzu, že sme nejakí Putinovi agenti,“ zdôraznil Fico.

Doplnil, že v Moskve by sa chcel poďakovať osloboditeľom. „Pretože sloboda na Slovensko prišla z východu,“ dodal premiér.

Viac k témam: predseda vlády SR, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Vojnu na Ukrajine si želá Západ, zopakoval Fico © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini by sa divil, keby vláda riešila Kotlárovu správu o pandémii koronavírusu

Prezident zároveň pripomenul, že súčasná vláda sľúbila, že bude robiť všetko pre to, aby sa ľuďom na Slovensku lepšie žilo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *