Home / SLOVENSKO / Fico sa pri Užhorode opäť stretne s ukrajinským premiérom, pôjde o druhé spoločné rokovanie vlád

Fico sa pri Užhorode opäť stretne s ukrajinským premiérom, pôjde o druhé spoločné rokovanie vlád

6.10.2024 (SITA.sk) – V pondelok 7. októbra sa v hotelovom komplexe Verkhovyna Resort pri ukrajinskom meste Užhorod stretnú členovia vlád Slovenska a Ukrajiny. Ako informoval tlačový odbor Úradu vlády SR, pôjde o druhé spoločné rokovanie slovenskej a ukrajinskej vlády.

Predsedovia vlád budú diskutovať o cestovnej mape – pláne spoločných aktivít medzi Ukrajinou a Slovenskou republikou, ktorú Robert Fico a Denys Šmyhaľ podpísali na prvom spoločnom rokovaní vlád v apríli tohto roku v Michalovciach,“ uviedol úrad vlády s tým, že cestovná mapa zahŕňa spoluprácu v energetickej bezpečnosti, infraštruktúrnych projektoch či hospodárstve.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Týka sa tiež podpory mierového plánu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý bol predstavený na prvom globálnom mierovom samite. Členovia vlád budú opäť diskutovať o podpore členstva Ukrajiny v Európskej únii.

Ale aj o spolupráci v oblasti obranného priemyslu, pri odmínovaní ukrajinských území, humanitárnej podpore či obnove Ukrajiny,“ doplnil úrad vlády.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2024 (fotografie)

Viac k témam: cestovná mapa, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Humanitárna pomoc Ukrajine, obnova Ukrajiny, Rokovanie, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská vláda, ukrajinské členstvo v EÚ, Ukrajinský prezident, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Fico sa pri Užhorode opäť stretne s ukrajinským premiérom, pôjde o druhé spoločné rokovanie vlád © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo spravodlivosti má nových znalcov, prekladateľov i tlmočníka. Susko vyzdvihol ich prácu

Noví znalci budú prevažne pôsobiť v oblasti stavebníctva, lesníctva, cestnej dopravy a psychológie. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *