Home / SVET / Bieloruský súd odsúdil 12 ľudí za útok na ruské lietadlo, išlo o partizánsku skupinu zloženú z bývalých vojakov

Bieloruský súd odsúdil 12 ľudí za útok na ruské lietadlo, išlo o partizánsku skupinu zloženú z bývalých vojakov

5.10.2024 (SITA.sk) – Bieloruský súd v piatok odsúdil 12 ľudí, väčšinu z nich v neprítomnosti, na tresty odňatia slobody až na 25 rokov za útok na letisko, ktorý poškodil ruské vojenské radarové lietadlo.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Lietadlo Beriev A-50 na letisku Machulišči pri hlavnom meste Minsk bolo vo februári minulého roka terčom útoku bezpilotného lietadla. Rusko rozmiestňuje v Bielorusku jednotky a techniku, ktoré sa používajú vo vojne na susednej Ukrajine. K zodpovednosti za útok sa prihlásila bieloruská partizánska skupina zložená prevažne z bývalých vojakov.

O trestoch informovala štátna tlačová agentúra Belta. Nezávislá spravodajská stránka Mediazona však uviedla, že sedem z odsúdených sa nezdržiava v krajine.

Štyria z obžalovaných boli odsúdení za terorizmus a odsúdení na 15 až 25 rokov väzenia. Všetci sú mimo Bieloruska, uviedla Mediazona. Ďalší boli odsúdení za menšie obvinenia na tresty od dvoch rokov a troch mesiacov do 15 rokov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2024 (fotografie)

Viac k témam: Odsúdenie, ruské lietadlo, rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Bieloruský súd odsúdil 12 ľudí za útok na ruské lietadlo, išlo o partizánsku skupinu zloženú z bývalých vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo vnútra vyslalo letky na evakuáciu Slovákov z Libanonu, zabezpečí aj humanitárnu pomoc

Letecký útvar ministerstva vykoná repatriácie z Cypru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *