Home / SLOVENSKO / Liberáli zvažujú podať podnet na Ústavný súd SR pre konsolidačný balíček. Pellegriniho vyzvali na vetovanie vyšších daní(video)

Liberáli zvažujú podať podnet na Ústavný súd SR pre konsolidačný balíček. Pellegriniho vyzvali na vetovanie vyšších daní(video)

3.10.2024 (SITA.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) apeluje na prezidenta Petra Pellegriniho, aby vetoval schválený konsolidačný balíček, ktorý podľa nich prinesie zvýšenie daní a obíde sociálnych partnerov i medzirezortné pripomienkové konanie. Predseda SaS Branislav Gröhling sa v tejto súvislosti obrátil na prezidenta s výzvou, aby dodržal svoje predvolebné sľuby o lacnejších potravinách a energiách a zastavil schválenie týchto opatrení.

„Slovákov čaká najväčšie zdražovanie v histórii,“ uviedol Gröhling. Zároveň avizoval, že SaS zvažuje podať podnet na Ústavný súd SR a začať rozhovory s opozičnými partnermi.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Podpredseda SaS Marián Viskupič upozornil na negatívne dopady navrhovaných daní na podnikateľské prostredie a ekonomiku krajiny.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Podnikateľské prostredie sa dnes stalo oficiálnym triednym nepriateľom tejto vládnej koalície. Slovensko čaká najväčší daňový šok v jeho novodobej histórii,“ povedal. Dodal, že výsledkom opatrení bude vysoká inflácia, nízky ekonomický rast a zvýšené ceny. Viskupič tiež varoval, že to môže byť posledná kvapka pre mnohých, ktorí sa rozhodnú opustiť krajinu.

Viac k témam: Dane, konsolidácia verejných financií, Konsolidačný balíček, Medzirezortné pripomienkové konanie, Podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Prezident Slovenskej republiky, Vetovanie zákona
Zdroj: SITA.sk – Liberáli zvažujú podať podnet na Ústavný súd SR pre konsolidačný balíček. Pellegriniho vyzvali na vetovanie vyšších daní(video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovákov čaká najväčšie zdražovanie v histórii. Liberáli vyzvali Pellegriniho na vetovanie vyšších daní, zvažujú aj podanie na Ústavný súd (video)

Podpredseda SaS Marián Viskupič upozornil na negatívne dopady navrhovaných daní na podnikateľské prostredie a ekonomiku krajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *