Home / SLOVENSKO / Začal sa súdny proces s drogovou zločineckou skupinou, v rámci akcie Krone 2 čelí obžalobe päť osôb

Začal sa súdny proces s drogovou zločineckou skupinou, v rámci akcie Krone 2 čelí obžalobe päť osôb

3.10.2024 (SITA.sk) – Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa vo štvrtok začalo hlavné pojednávanie s päticou osôb stíhaných pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Súčasťou pätice je aj podnikateľ Alexander S., ktorý spolu so svojím otcom Sergejom figuroval v kauzách spojených s korupciou na daňových úradoch. Podľa Krajskej prokuratúry Bratislava je obžalovaným kladené za vinu pašovanie približne 2,7 tony kokaínu a 3,48 tony hašišu na územie Slovenskej republiky a následná distribúcia týchto drog do rôznych krajín Európy.

Celkovo osem osôb, z ktorých jedna bola príslušníkom Finančnej správy SR, bolo obvinených v rámci akcie bývalej Národnej kriminálnej agentúry Krone 2 ešte koncom júna 2023. Akcia bola podľa polície pokračovaním akcie Krone/Joker z novembra 2022.

Vykonaných bolo päť domových prehliadok, ako aj prehliadky iných priestorov a pozemkov, v rámci ktorých boli zaistené omamné a psychotropné látky, konkrétne kokaín a extáza. Taktiež bola zaistená finančná hotovosť vo výške viac ako 46-tisíc eur v rôznych menách a luxusné pánske náramkové hodinky rôznych značiek,“ uviedli minulý rok policajti. Doplnili, že pri akcii zaistili aj zbrane a extrémistický materiál.

Viac k témam: akcia Krone/Joker, Drogy, Krone 2, Pojednávanie, Súdy, Zločinecká skupina
Zdroj: SITA.sk – Začal sa súdny proces s drogovou zločineckou skupinou, v rámci akcie Krone 2 čelí obžalobe päť osôb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko má ďalšiu posilu. Vstupuje doň odídenec od Matoviča Viliam Tankó (video)

Viliam Tankó na konci augusta opustil klub hnutia Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *