Home / SVET / Šéf českej diplomacie Lipavský opustil stranu Piráti a zostáva vo vláde ako nestraník

Šéf českej diplomacie Lipavský opustil stranu Piráti a zostáva vo vláde ako nestraník

1.10.2024 (SITA.sk) – Český minister zahraničia Ján Lipavský po tom, ako jeho doterajšia strana Piráti odišla z vlády, na svojom poste zostane a rezort bude viesť ako nestraník. Premiér Peter Fiala (ODS) ho požiadal, aby zvážil svoju demisiu a minister mu vyhovel. Informuje o tom spravodajský web TN.cz.

Na zahraničnú politiku majú premiér a Lipavský rovnaké názory a s jeho zotrvaním vo vláde súhlasia aj ďalšie strany vládnej koalície TOP 09, KDU-ČSL a hnutie STAN. Lipavského podporil aj prezident Petr Pavel.

Funkcia ministra pre legislatívu po demisii Michala Šalamouna (Piráti), ktorú podal v utorok popoludní, po 11. októbri zanikne. Nového ministra pre miestny rozvoj namiesto doterajšieho predsedu Pirátov Ivana Bartoša chce mať premiér Fiala čo najskôr.

Viac k témam: český minister zahraničia, Český premiér, Český prezident, Demisia
Zdroj: SITA.sk – Šéf českej diplomacie Lipavský opustil stranu Piráti a zostáva vo vláde ako nestraník © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Izrael pravdepodobne rozšíri operáciu proti Hizballáhu, vyzval obyvateľov libanonského mesta Nabatíja na evakuáciu

Izraelská armáda uviedla, že zasiahla približne 200 cieľov Hizballáhu v Libanone, vrátane skladov zbraní a pozorovacích stanovíšť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *