Home / SLOVENSKO / Huliakov pád zo stoličky televíziu mrzí, STVR plánuje dôsledne prešetriť únik videa na verejnosť

Huliakov pád zo stoličky televíziu mrzí, STVR plánuje dôsledne prešetriť únik videa na verejnosť

30.9.2024 (SITA.sk) – Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR) mrzí pád poslanca Národnej rady SR Rudolfa Huliaka (SNS), ktorý v nedeľu v štúdiu relácie O 5 minút 12 spadol zo stoličky cez okraj štúdiového pódia.

Situáciu prešetrujú

S pánom poslancom Rudolfom Huliakom sme komunikovali a veríme, že nešťastný pád v štúdiu mu nespôsobil vážnejšie zdravotné problémy. Zároveň zdôrazňujeme, že bezpečnosť našich hostí a zamestnancov je pre nás prvoradá. Z tohto dôvodu situáciu prešetrujeme a realizujeme kroky, aby sme podobným udalostiam v budúcnosti zamedzili,“ uviedla STVR.

Televízia aktuálne preveruje systém bezpečnosti modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna. Prešetriť tiež chce aj to, prečo sa tento záber dostal na verejnosť.

Technická nespôsobilosť STVR

To, že záber, ktorý nebol odvysielaný v priamom prenose, unikol na verejnosť, je z nášho pohľadu neprípustné. Tento incident dôsledne prešetríme,“ prízvukuje STVR. Zároveň v súčasnosti obnovuje licenciu pre softvér, ktorý zabezpečuje kontrolu voči úniku citlivých dát. Platnosť tejto zmluvy totiž vypršala v roku 2023.

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko v pondelok na tlačovej besede uviedol, že Rudolf Huliak „behá po lekároch“. Hovoril tiež o „technickej nespôsobilosti štúdia STVR“ a zdôraznil, že čaká ospravedlnenie od STVR za to, že nahrávka s pádom unikla na verejnosť.

Viac k témam: O 5 minút 12, Poslanec parlamentu, Predseda SNS
Zdroj: SITA.sk – Huliakov pád zo stoličky televíziu mrzí, STVR plánuje dôsledne prešetriť únik videa na verejnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Capgemini a Schneider Electric otestovali centrum pre riadenie energií za pomoci AI

Energy Command Center umožňuje riadiť a monitorovať energetické zariadenia počas prevádzky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *