Home / SLOVENSKO / Polícia vypátrala muža, ktorý hrozil bombou v strategickom podniku pri Žiline

Polícia vypátrala muža, ktorý hrozil bombou v strategickom podniku pri Žiline

29.9.2024 (SITA.sk) – Dôslednou operatívno-pátracou činnosťou príslušníkov Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline, v spolupráci s odborom počítačovej kriminality Prezídia PZ, bol vypátraný a stotožnený odosielateľ výhražného emailu, ktorý obsahoval informáciu o bombe v strategickom podniku v okrese Žilina.

E-mail s bombovou hrozbou

Ako uviedla Daniela Kocková, hovorkyňa Krajského PZ v Žiline, vyšetrovateľ obvinil 23-ročného muža z okresu Martin za zločin šírenia poplašnej správy.

Polícia uviedla, že podľa doterajšieho vyšetrovania mladý muž dňa 24. septembra 2024 zaslal email s tvrdením, že v areáli podniku sa nachádza bomba.

Po prijatí oznámenia policajné zložky okamžite nasadili pyrotechnickú prehliadku, ktorá však skončila s negatívnym výsledkom.

Sudca rozhodol o vzatí do väzby

Z dôvodu prehliadky muselo byť evakuovaných približne 1 300 osôb. Zastavenie a obnovenie výroby v podniku spôsobilo doposiaľ neznámu výšku škody.

„Na obvineného bol spracovaný podnet na väzobné stíhanie a dňa 29. septembra 2024 ho sudca Okresného súdu v Žiline vzal do väzby,“ objasnila Kocková s tým, že v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 2 až 8 rokov.

„Na uvedenom prípade naďalej intenzívne pracujeme a poskytneme ďalšie informácie, len čo to procesná situácia dovolí. Pripomíname, že polícia sa zaoberá každým výhražným oznámením s plnou vážnosťou a bezpečnosť občanov zostáva našou prioritou,“ uzavrela hovorkyňa.

Viac k témam: Krimi
Zdroj: SITA.sk – Polícia vypátrala muža, ktorý hrozil bombou v strategickom podniku pri Žiline © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Združenie miest a obcí upozornilo na nedostatok financií ohrozujúci budúcnosť športu na Slovensku

Napriek pozitívnej účasti však ZMOS upozornil, že podpora miestneho športu v nadchádzajúcich rokoch nie je zabezpečená.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *